Održana konferencija za novinare povodom rekonstrukcije Letnje scene KCNS

30/06/2020

U utorak 30. juna u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada upriličena je konferencija za novinare povodom rekonstrukcije Letnje scene KCNS. Na konferenciji su se prisutnima obratili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i direktor Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić istakao je da su se stekli uslovi da Letnja scena može u narednom periodu da počne sa radom. Rešavanje imovinsko-pravnih odnosa je bilo složeno.

-Imajući u vidu da smo dobili od Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove informaciju da je imovina rešena i da ne postoji nijedna prepreka da Kulturni centar u narednom periodu dobije na korišćenje prostor Letnje scene, krenuli smo u pripremu realizacije, odnosno adaptacije samog prostora – kazao je Rožić, dodavši da će taj posao biti završen tokom jula meseca i da se očekuje da ćemo početkom avgusta imati programe na Letnjoj sceni Kulturnog centra.

Rožić je takođe dodao da će nekada najpoznatiji bioskop na otvorenom u gradu ponovo otvoriti svoja vrata filmskoj, ali i pozorišnoj publici koja će imati priliku da uživa i u drugim programima iz oblasti kulture.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović, naglasio je da je u ovom trenutku ključno da se izborimo sa epidemijom, da povedemo računa, svako u svom domenu i u okviru svoje moći, o zdravstvenim prilikama.

– Gradska čistoća i Zelenilo su već bili u našem dvorištu. Sve ostale službe su u pripremnim analizama, planovima i radovima – kazao je Panaotović.

Direktor KCNS je zatim rekao da je urednik filmskog programa ove kulturne ustanove Đorđe Kaćanski odavno maštao i planirao da obnovi program bioskopske Letnja scene. Panaotović je uveren da će se to ostvariti u skorijem periodu.

– Tako pozitivan odjek na najavu da se posle 10 godina otvara Letnja scena odavno nisam doživeo. Jednodušno su svi u gradu podržali ovu ideju – kazao je Panaotović.

Rekonstrukcija prostora Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada plod je projekta na kom je KCNS radio uz svesrdnu podršku gradonačelnika Miloša Vučevića, Gradske uprave za kulturu i člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, Dalibora Rožića.

Tokom letnje sezone Kulturni centar Novog Sada upriličiće bogat scenski program. U planu su pozorišne predstave renomiranih reditelja, kao i najveća ostvarenja iz sveta filma. Svoj doprinos oživljavanju Letnje scene dalo je i Srpsko narodno pozorište, Pozorište mladih, Novosadsko pozorište i Sterijino pozorje, pa publiku u predstojećim sezonama na Letnjoj sceni Kulturnog centra Novog Sada očekuje i scenski program pomenutih institucija kulture.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja