Predavanje i radionice u školama koje nose ime Miroslava Antića u okviru manifestacije „Antićevi dana“

12/03/2020

U okviru pripremnih aktivnosti 13. Antićevih dana tokom meseca februara i marta, a prema usvojenom programu na sednici Odbora manifestacije, saradnice Kulturnog centra Novog Sada, Biljana Egeljić i Gordana Tošić, obilazile su škole širom Automone pokrajine Vojvodine koje nose naziv ovog poznatog srpskog pesnika, Miroslava Antića.

Ovaj projekat imao je za cilj da u sada već tradicionalni likovni konkurs inspirisan Antićevom poezijom uključi i manje škole, i na taj način doprinese decentralizaciji kulturnih sadržaja.  Pored toga, ideja je i da se veći broj dece priključi konkursu, čija ovogodišlja tema glasi „Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš nestvarnog“, kao da najavi nove aktivnosti koje naš grad, Novi Sad, očekuje u godini titule Evropske prestonice kulture.

Tokom meseca februara posećene su škole u Čonoplji i Pančevu, a početkom marta na Paliću i Odžacima. Prilikom posete učenici su se upoznali sa manifestacijom “Antićevi dani”, Novim Sadom kao prestonicom kulture, i pre svega sa bogatim stvaralaštvom i životom Mike Antića.

Radovi nastali prilikom susreta sa decom na lokalu izloženi su na grupnoj izložbi u KS Eđšeg, zajedno sa radovima dece novosadskih škola koji su prošli na nagradnom likovnom konkursu ovogodišnjih Antićevih dana. Izložba će trajati do 12. marta.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja