Предавање и радионице у школама које носе име Мирослава Антића у оквиру манифестације „Антићеви дана“

12/03/2020

У оквиру припремних активности 13. Антићевих дана током месеца фебруара и марта, а према усвојеном програму на седници Одбора манифестације, сараднице Културног центра Новог Сада, Биљана Егељић и Гордана Тошић, обилазиле су школе широм Аутомоне покрајине Војводине које носе назив овог познатог српског песника, Мирослава Антића.

Овај пројекат имао је за циљ да у сада већ традиционални ликовни конкурс инспирисан Антићевом поезијом укључи и мање школе, и на тај начин допринесе децентрализацији културних садржаја.  Поред тога, идеја је и да се већи број деце прикључи конкурсу, чија овогодишља тема гласи „Стварност је стварнија ако јој додаш нестварног“, као да најави нове активности које наш град, Нови Сад, очекује у години титуле Европске престонице културе.

Током месеца фебруара посећене су школе у Чонопљи и Панчеву, а почетком марта на Палићу и Оџацима. Приликом посете ученици су се упознали са манифестацијом „Антићеви дани“, Новим Садом као престоницом културе, и пре свега са богатим стваралаштвом и животом Мике Антића.

Радови настали приликом сусрета са децом на локалу изложени су на групној изложби у КС Еђшег, заједно са радовима деце новосадских школа који су прошли на наградном ликовном конкурсу овогодишњих Антићевих дана. Изложба ће трајати до 12. марта.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања