Izvedena predstava „Majke“ u KCNS

10/03/2020

U utorak 10. marta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada odigrana je predstava „Majke“ čiji koncept, tekst i režiju potpisuje Sanja Krsmanović Tasić, a muziku uživo izvodi autor Jugoslav Hadžić. Kostimografkinja predstave je, u saradnji sa Hleb teatrom, Olja Stojanović, dok je za total dizajn bila zadužena Anastasia Tasić.

Predstava daje odgovor na pitanje biti ili ne biti majka kroz likove Majke, Pra-majke i Post-majke, tri generacije žena, a u izvođenju Marte Keler, Sanje Krsmanović Tasić i Jovane Mihić.

Takođe, ovaj komad traga za suštinom majčinstva, pojmovima koji su u majku utkani, kao što su briga, krivica i nežnost. Ujedno daje i kritiku institucionalizovanih praksi materinstva u savremenom društvu, potrošačkog konteksta trudnoće, majčinstva, odrastanja, kao i nacionalnog straha od bele kuge.

Predstavu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Nastala je u produkciji Udruženja Umetnička Utopija – UUU, uz saradnju sa kulturnim centrom MKM i Bitef teatrom. U okviru Bitef teatra premijerno je prikazana 19. februara.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja