Изведена представа „Мајке“ у КЦНС

10/03/2020

У уторак 10. марта у Великој сали Културног центра Новог Сада одиграна је представа „Мајке“ чији концепт, текст и режију потписује Сања Крсмановић Тасић, а музику уживо изводи аутор Југослав Хаџић. Костимографкиња представе је, у сарадњи са Хлеб театром, Оља Стојановић, док је за тотал дизајн била задужена Анастасиа Тасић.

Представа даје одговор на питање бити или не бити мајка кроз ликове Мајке, Пра-мајке и Пост-мајке, три генерације жена, а у извођењу Марте Келер, Сање Крсмановић Тасић и Јоване Михић.

Такође, овај комад трага за суштином мајчинства, појмовима који су у мајку уткани, као што су брига, кривица и нежност. Уједно даје и критику институционализованих пракси материнства у савременом друштву, потрошачког контекста трудноће, мајчинства, одрастања, као и националног страха од беле куге.

Представу је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије. Настала је у продукцији Удружења Уметничка Утопија – УУУ, уз сарадњу са културним центром МКМ и Битеф театром. У оквиру Битеф театра премијерно је приказана 19. фебруара.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања