Počeo festival Poezika

08/06/2019

Festival Poezika, deseti po redu, zvanično je otvorio jedan od najtalentovanijih i najintrigantnijih kantautora u regionu J. R. Augustu, koji je po glasovima žirija ovogodišnjeg konkursa festivala izabran za najboljeg kantautora. O talentu ovogodišnjeg pobednika, multiinstrumentaliste i kompozitora iz Hrvatske govori i to da ga je jedan od najpoznatijih bendova na svetu Coldplay primetio posle objavljivanja pesme „Man With The Magnificent Mind” i podržao uvrstivši ga na listu talentovanih muzičara.

   Pozdravljajući brojnu publiku kantautor i književnik Miloš Zubac zahvalio se na gostoprimstvu Kulturnom centru Novog Sada, Gradu Novom Sadu, sponzorima i svima koji su doprineli da se ovaj festival priredi.

Posle nastupa pobednika, posetioci Poezike imali su priliku da uživaju u izuzetno kvalitetnom koncertnom programu. Katarina Pejak, mlada kantautorka i pijanistkinja čarobnog glasa nagrađivana u Americi, donela je autentični duh američkog bluza, soula i džeza. Diplomirala je na Berkliju u Bostonu 2014. godine i dobila nagradu za posebna dostignuća „Songwriting Achievement Award”.

Večeras se novosadskoj publici premijerno predstavila i super-grupa The Strange – osmočlani bend koji su oformili čuveni američki kantautor i producent Chris Eckman iz Sijetla, mnogima poznat kao frontmen benda The Walkabouts i Dalibor Pavičić, iz poznatog hrvatskog benda The Bambi Molesters.

Ovaj hrvatski bend iza sebe ima mnogo internacionalnih nastupa i nagrada, a jedna od njihovih pesama našla se i u kultnoj američkoj seriji „Breaking Bad”. The Strange čine i članovi poznatog benda iz Rijeke, My Buddy Moose.

Drugog dana festivala, u nedelju 9. juna, biće izveden program „Poetsko-muzički spektaklić“ namenjen deci i roditeljima. Nastupiće kantautori Nikola Nešković i Ivan Čkonjević, koji će predstaviti svoje nove autorske pesme namenjene deci, a njihovi specijalni gosti biće kantautor i književnik Miloš Zubac i Milena Zubac, desetogodišnja kćerka Miloša Zubca i unuka poznatog pesnika Pere Zubca, koja će predstaviti pesme svog dede, pisane i njoj namenjene. U nastavku programa nastupiće drugi pobednik konkursa, Milan Bogdanović, koji će ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival.

Za sve programe ovogodišnjeg festivala Poezika, ulaz je besplatan. 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja