Почео фестивал Поезика

08/06/2019

Фестивал Поезика, десети по реду, званично је отворио један од најталентованијих и најинтригантнијих кантаутора у региону Ј. Р. Аугусту, који је по гласовима жирија овогодишњег конкурса фестивала изабран за најбољег кантаутора. О таленту овогодишњег победника, мултиинструменталисте и композитора из Хрватске говори и то да га је један од најпознатијих бендова на свету Coldplay приметио после објављивања песме „Man With The Magnificent Mind” и подржао уврстивши га на листу талентованих музичара.

   Поздрављајући бројну публику кантаутор и књижевник Милош Зубац захвалио се на гостопримству Културном центру Новог Сада, Граду Новом Саду, спонзорима и свима који су допринели да се овај фестивал приреди.

После наступа победника, посетиоци Поезике имали су прилику да уживају у изузетно квалитетном концертном програму. Катарина Пејак, млада кантауторка и пијанисткиња чаробног гласа награђивана у Америци, донела је аутентични дух америчког блуза, соула и џеза. Дипломирала је на Берклију у Бостону 2014. године и добила награду за посебна достигнућа „Songwriting Achievement Award”.

Вечерас се новосадској публици премијерно представила и супер-група The Strange – осмочлани бенд који су оформили чувени амерички кантаутор и продуцент Chris Eckman из Сијетла, многима познат као фронтмен бенда The Walkabouts и Далибор Павичић, из познатог хрватског бенда The Bambi Molesters.

Овај хрватски бенд иза себе има много интернационалних наступа и награда, а једна од њихових песама нашла се и у култној америчкој серији „Breaking Bad”. The Strange чине и чланови познатог бенда из Ријеке, My Buddy Moose.

Другог дана фестивала, у недељу 9. јуна, биће изведен програм „Поетско-музички спектаклић“ намењен деци и родитељима. Наступиће кантаутори Никола Нешковић и Иван Чкоњевић, који ће представити своје нове ауторске песме намењене деци, а њихови специјални гости биће кантаутор и књижевник Милош Зубац и Милена Зубац, десетогодишња кћерка Милоша Зубца и унука познатог песника Пере Зубца, која ће представити песме свог деде, писане и њој намењене. У наставку програма наступиће други победник конкурса, Милан Богдановић, који ће уједно и затворити овогодишњи фестивал.

За све програме овогодишњег фестивала Поезика, улаз је бесплатан. 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања