5. LETNJA DŽEZ AKADEMIJA NOVI SAD – DORTMUND 2015.

26/07/2015

 LETNJA DŽEZ AKADEMIJA NOVI SAD – DORTMUND 2015.

 SUMMER JAZZ ACADEMY NOVI SAD – DORTMUND 2015.

Od 26. jula  3.avgusta 2015.

Biće ovo peta po redu Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund ! Projekat se realizuje kao deo saradnje gradova pobratima, Novog Sada i Dortmunda. Direktna saradnja Kulturnog centra Novog Sada, sa džez umetnicima iz Dortmunda traje već 12 godina, a započela je gostovanjem Big Band-a Jazz Akademie „Glenn Buschmann“ na Novosadskom džez festivalu. Saradnju smo nastavili, širili je.

Dobijala je nove sadržaje i dimenzije, da bismo, shvativši da je već učinjeno sve što se moglo kroz rad u radionicama, došli na ideju da organizujemo Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund! Opet u saradnji sa profesorom i saksofonistom iz Dortmunda, Uwe Plath – om, koji predaje na Akademie Glenn Buschmann. Saradnja sa Dortmundom je od početka bila dvosmerna. Nastavak saradnje u ovoj 2015.godini biće takođe dvosmeran.

 Prve probeDragi prijatelji, želeli smo da vas podsetimo na početak rada Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund. Vreme je i za vaše pripreme. Od 26. jula – 3. avgusta 2015. godine Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund biće realizovana u Novom Sadu. I ove, kao i prethodnih godina među polaznicima će biti i muzičari iz Dortmunda.

U protekle četiri godine kroz Letnju džez akademiju prošlo više od 280 muzičara, čija se muzika čula u Kulturnom centru Novog Sada, ali i u učionicama Muzičke škole „Isidor Bajić“, kao i na drugim lepim mesta u našem gradu. Bili su to koncerti profesora i polaznika Letnje džez akademije, organizovali smo i Jam Session svirke, od centra Novog Sada, do Petrovaradinske tvrđave.

 

Ove 2015.godine u program rada Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund uvodimo i časove pevanja. Naravno, pevalo se i u protekle četiri godine, ali ovoga puta svi zainteresovani pevači će učiti pevanje, a biće prilika da pokažu svoje umeće.Kao i svih godina do sada, u realizaciji Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund sarađivaćemo sa Muzičkom školom „Isidor Bajić“. Deo Programa rada Letnje džez akademije biće realizovan i u prostoru Akademije umetnosti u Novom Sadu, i to onaj koji se odnosi na časove pevanja. Prijavni formular možete preuzeti na sledećem linku

Poštovani muzičari nastavu će u 2015.godini držati :

Uwe Plath, saksofon, Klaus Heimann, truba, Roman Babik, klavir, Sithara Schimaniak, glas, Miroslav Karlović, bubnjevi, udaraljke, Vanja Kevrešan, gitara, Fedor Ruškuc, kontrabas, Igor Molnar, bas gitara i Nemanja Zlatarev, trombon. Asistent u letnjoj džez akademiji je  Milena Jančurić.

Jedan od ciljeva Letnje džez akademije  Novi Sad – Dortmund je doprinos realizaciji ideje O Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture u  2021.godini.

Foto: Milica Stojanac

Kako je bilo na 4. LETNJOJ DŽEZ AKADEMIJA NOVI SAD – DORTMUND

logotipi svi

 

Komentari

JOVAN JOVAN

ZAinteresovan za gypsy jazz - gitara ... sviram je vec 25 godina i istrazujem tu oblast .... mogu pomoci i jazz academijy sa pruzanjem mogucnoti da probaju orginalne instrumente - gitare ... koje se inace mogu retko probati ovde uSrbiji ...
i obezbediti instruktazu iz ovog nacina sviranja ...

pozzz JOLE

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja