5. ЛЕТЊА ЏЕЗ АКАДЕМИЈА НОВИ САД – ДОРТМУНД 2015.

26/07/2015

 ЛЕТЊА ЏЕЗ АКАДЕМИЈА НОВИ САД – ДОРТМУНД 2015.

 SUMMER JAZZ ACADEMY NOVI SAD – DORTMUND 2015.

Од 26. јула  3.августа 2015.

Биће ово пета по реду Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд ! Пројекат се реализује као део сарадње градова побратима, Новог Сада и Дортмунда. Директна сарадња Културног центра Новог Сада, са џез уметницима из Дортмунда траје већ 12 година, а започела је гостовањем Биг Банд-а Jazz Akademie „Glenn Buschmann“ на Новосадском џез фестивалу. Сарадњу смо наставили, ширили је.

Добијала је нове садржаје и димензије, да бисмо, схвативши да је већ учињено све што се могло кроз рад у радионицама, дошли на идеју да организујемо Летњу џез академију Нови Сад – Дортмунд! Опет у сарадњи са професором и саксофонистом из Дортмунда, Uwe Plath – ом, који предаје на Akademie Glenn Buschmann. Сарадња са Дортмундом је од почетка била двосмерна. Наставак сарадње у овој 2015.години биће такође двосмеран.

 Prve probeДраги пријатељи, желели смо да вас подсетимо на почетак рада Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд. Време је и за ваше припреме. Од 26. јула – 3. августа 2015. године Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд биће реализована у Новом Саду. И ове, као и претходних година међу полазницима ће бити и музичари из Дортмунда.

У протекле четири године кроз Летњу џез академију прошло више од 280 музичара, чија се музика чула у Културном центру Новог Сада, али и у учионицама Музичке школе „Исидор Бајић“, као и на другим лепим места у нашем граду. Били су то концерти професора и полазника Летње џез академије, организовали смо и Jam Session свирке, од центра Новог Сада, до Петроварадинске тврђаве.

 

Ове 2015.године у програм рада Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд уводимо и часове певања. Наравно, певало се и у протекле четири године, али овога пута сви заинтересовани певачи ће учити певање, а биће прилика да покажу своје умеће.Као и свих година до сада, у реализацији Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд сарађиваћемо са Музичком школом „Исидор Бајић“. Део Програма рада Летње џез академије биће реализован и у простору Академије уметности у Новом Саду, и то онај који се односи на часове певања. Пријавни формулар можете преузети на следећем линку

Поштовани музичари наставу ће у 2015.години држати :

Uwe Plath, саксофон, Klaus Heimann, труба, Roman Babik, клавир, Sithara Schimaniak, глас, Мирослав Карловић, бубњеви, удараљке, Вања Кеврешан, гитара, Федор Рушкуц, контрабас, Игор Молнар, бас гитара и Немања Златарев, тромбон. Асистент у летњој џез академији је  Милена Јанчурић.

Један од циљева Летње џез акадeмије  Нови Сад – Дортмунд је допринос реализацији идеје О Новом Саду као Европској престоници културе у  2021.години.

Фото: Милица Стојанац

Како је било на 4. ЛЕТЊОЈ ЏЕЗ АКАДЕМИЈА НОВИ САД – ДОРТМУНД

logotipi svi

 

Коментари

JOVAN JOVAN

ZAinteresovan za gypsy jazz - gitara ... sviram je vec 25 godina i istrazujem tu oblast .... mogu pomoci i jazz academijy sa pruzanjem mogucnoti da probaju orginalne instrumente - gitare ... koje se inace mogu retko probati ovde uSrbiji ...
i obezbediti instruktazu iz ovog nacina sviranja ...

pozzz JOLE

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања