48. ИНФАНТ покренуће Калеидоскоп културе

27/08/2021

Четрдесет и осми Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – ИНФАНТ и Дани америчке културе одржаће се у периоду од 2. до 5. септембра у оквиру Калеидоскопа културе – програмског лука Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”, у Креативном дистрикту у Новом Саду.

Селектор фестивала, познати македонски позоришни и филмски редитељ Александар Поповски, прилагодио је главни програм тренутној епидемиолошкој ситуацији, па ће публика имати прилику да погледа представе из Марибора, Загреба, Новог Сада и Београда.

Током четири фестивалска дана у трци за награду такмичиће се следећи ансамбли: Словенско народно гледалишче Марибор с представом „Пошта“, Студио за сувремени плес из Загреба с представом „Спектакл“, Српско народно позориште с представом „Голманов страх од пенала“ и Битеф театар из Београда с представом „Као да крај није и сасвим близу“. Овогодишњи чланови жирија су: професорка балета и кореографкиња Иста Степанов, позоришни и филмски глумац Ненад Пећинар и словеначки писац, сценариста и редитељ Нејц Газвода.

Осим главног програма припремљен је и пратећи, који ће бити веома богат и разноврстан, а водиће га стручна лица као што су редитељи, глумци, кореографи, драматурзи, примењени и циркуски уметници…

Детаљан програм може се погледати на www.infant.rs, док ће улаз на сам фестивал бити бесплатан за све посетиоце уз придржавање и поштовање свих епидемиолошких мера прописаних од стране кризног штаба.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања