46. INFANT 2019

07/06/2019

Nove teatarske izazove, pod sloganom „U potrazi za ljudskošću“, donosi 46. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT, koji će se održati od 25. juna do 2. jula 2019. godine u Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, Novosadskom pozorištu, kao i na više otvorenih lokacija.

U toku 8 festivalskih dana publici će se predstaviti trupe iz Srbije, Italije, Nemačke, Palestine, Južne Koreje, Češke, Švajcarske i Francuske.

„Prave predstave otvaraju pitanja koja nikad ne bismo postavili, osvetljavaju skrivene odaje i kutke podsvesti, oslobađaju naše zarobljene najluđe i najhrabrije snove, bude naše zaspale demone, da se ponovo sa njima izborimo, i nokautiramo ih do sledeće prilike. To su predstave koje čine da zagolicamo zaboravljene nežnosti u sebi, a neke da učine da kroz nas opet zaduvaju smehovi iz predela detinjstva. Gledajući ogoljenu ljudskost na sceni oplemenjujemo i gradimo sopstvenu ljudskost. Opremamo se za izazove koje nosi pozorište života“ – Sanja Krsmanović Tasić, selektorka INFANT-a 2019.

INFANT 2019. je podržan od strane Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Sve dodatne informacije biće uskoro dostupne na sajtu festivala (www.infant.rs).

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja