46. ИНФАНТ 2019

07/06/2019

Нове театарске изазове, под слоганом „У потрази за људскошћу“, доноси 46. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – ИНФАНТ, који ће се одржати од 25. јуна до 2. јула 2019. године у Културном центру Новог Сада, Српском народном позоришту, Позоришту младих, Новосадском позоришту, као и на више отворених локација.

У току 8 фестивалских дана публици ће се представити трупе из Србије, Италије, Немачке, Палестине, Јужне Кореје, Чешке, Швајцарске и Француске.

„Праве представе отварају питања која никад не бисмо поставили, осветљавају скривене одаје и кутке подсвести, ослобађају наше заробљене најлуђе и најхрабрије снове, буде наше заспале демоне, да се поново са њима изборимо, и нокаутирамо их до следеће прилике. То су представе које чине да заголицамо заборављене нежности у себи, а неке да учине да кроз нас опет задувају смехови из предела детињства. Гледајући огољену људскост на сцени оплемењујемо и градимо сопствену људскост. Опремамо се за изазове које носи позориште живота“ – Сања Крсмановић Тасић, селекторка ИНФАНТ-а 2019.

ИНФАНТ 2019. је подржан од стране Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, као и од Министарства културе и информисања Републике Србије.

Све додатне информације биће ускоро доступне на сајту фестивала (www.infant.rs).

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања