Nekonvencionalni crteži Nebojše Miloševića

09/06/2015

 

Mali likovni salon je u ponedeljak (8. jun) ugostio eminentnog likovnog umetnika, gospodina Nebojšu Miloševića. Milošević je za ovu priliku odabrao izvestan broj radova, na kojima je bdio potonjih godina i samom prezentacijom je novosađanima priuštio nenadoknadivo iskustvo nekonvekcionalnog crteža.

 

Za Miloševića se može reći da crtežu ostaje veran u svim fazama svog rada. Njega najdoslednije neguje u stvaralačkom postupku i kroz crtež najučinkovitije iznosi svoje damare i vizuelne posebnosti. On je prešao dalek putod nadrealističkih nastojanja, pa sve do printova kolaža, a naposletku i grafičkih tehnika. Sama izložba se nadovezuje na prethodnu seriju crteža pod nazivom „Displej te gleda“, tako da je možemo posmatrati i u jednom širem konceptu. I mada izloženi creteži predstavljaju jedan zaseban svet, oni opet taj isti svet i kamufliraju dovodeći samog posmatrača u neizrecive zablude.
Ciklus „Plexus“ je nastavak nastavak jednog antiglobalističkog koncepta na kome se radi već izvesno vreme. On zapravo govori o pleksusu, za koji svi znamo gde je i čiji nas osećaj ne vara – izjavio je Nebojša Milošević.

DSC_7888

 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja