Неконвенционални цртежи Небојше Милошевића

09/06/2015

 

Мали ликовни салон је у понедељак (8. јун) угостио еминентног ликовног уметника, господина Небојшу Милошевића. Милошевић је за ову прилику одабрао известан број радова, на којима је бдио потоњих година и самом презентацијом је новосађанима приуштио ненадокнадиво искуство неконвекционалног цртежа.

 

За Милошевића се може рећи да цртежу остаје веран у свим фазама свог рада. Њега најдоследније негује у стваралачком поступку и кроз цртеж најучинковитије износи своје дамаре и визуелне посебности. Он је прешао далек путод надреалистичких настојања, па све до принтова колажа, а напослетку и графичких техника. Сама изложба се надовезује на претходну серију цртежа под називом „Дисплеј те гледа“, тако да је можемо посматрати и у једном ширем концепту. И мада изложени цретежи представљају један засебан свет, они опет тај исти свет и камуфлирају доводећи самог посматрача у неизрециве заблуде.
Циклус „Plexus“ је наставак наставак једног антиглобалистичког концепта на коме се ради већ извесно време. Он заправо говори о плексусу, за који сви знамо где је и чији нас осећај не вара – изјавио је Небојша Милошевић.

DSC_7888

 

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања