17. Међународни фестивал краткометражног филма Филмски Фронт

15/10/2019
Филмски Фронт објавио такмичарски програм овогодишњег фестивала

 

 

17. Међународни фестивал краткометражног филма „Филмски Фронт“ одржаће се од 24. до 27. октобра у биоскопској сали Културног центра Новог Сада. Током четири дана биће приказано преко сто краткометражних филмова у главном и пратећем програму фестивала.

Селектор Филип Марковиновић одабрао је 70 филмова у две главне такмичарске селекције: Србија/регион и Међународној селекцији, од укупно 1000 пристиглих филмова на конкурс. У Србија/регион селекцији највише филмова пристигло је из Србије и Хрватске, док у Међународној селекцији имамо филмове из Сједињених Америчких Држава, Индије, Нигерије итд. Неколико филмова ће управо на овом фестивалу имати своју светску или регионалну премијеру, док су нека остварења дошла у Нови Сад након свог приказивања на Клермонт Феранду, на фестивалу у Берлину и Кану. Одлуку о победнику Србија/регион селекције донеће трочлани жири у саставу редитељке Иване Тодоровић, монтажерке Александре Миловановић и драматуршкиње Катарине Тодоровић, а специјално признање доделиће млади који похађају Фронтову радионицу филмске критике. Победника Међународне селекције бира новосадска публика.

Током четири дана фестивала, поред такмичарских селекција, одржаваће се и специјални програми и пројекције који дају додатни фокус на одређене трендове, друштвена кретања, као и Фронтове филмске радионице на којима се едукују нове наде филмске продукције. Ове године у оквиру програма „Нови Сад представља“, првог фестивалског дана, гледаћемо филмове аутора из Новог Сада. „ДокуФронт“ доноси краткометражне документарне филмове, док ће нам „Киноплов“ представити филмове из архиве Кино клуба Нови Сад и на тренутак нас вратити у прошлост. Поред тога, на програму „Фронтић“ биће приказани анимирани филмови за најмлађе, а на „ХорорФронту“ краткометражни хорор филмови. Све ово пратиће и журке отварања и затварања фестивала у клубу ПУБерај. Улаз на фестивал, као и учешће на радионицама је бесплатно.

Програм

 

24.10. ЧЕТВРТАК

18.00 Нови Сад селекција

20.00 Свечано отварање фестивала

20.15 Међународна селекција

22.00 Журка отварања фестивала, PUBeraj

 

25.10. ПЕТАК

18.00 ДокуФронт селекција

20.00 Међународна селекција

22.00 Србија/регион селекција

00.00 ХорорФронт селекција

 

26.10. СУБОТА

12.00 Фронтић селекција у сарадњи са ОФФ Нови Сад удружењем

18.00 ДокуФронт селекција

20.00 Међународна селекција

22.00 Србија/регион селекција

 

27.10. НЕДЕЉА

18.00 Фронтове филмске радионице (представљање радионичара и филмова)

у сарадњи са Омладинском престоницом Европе Нови Сад 2019

19.00 Србија/регион селекција

21.00 Киноплов вол. 3

22.00 Проглашење победника

22.15 Журка затварања фестивала, PUBeraj

 

Више информација на filmfront.rs

 https://www.youtube.com/watch?v=8PIqwGeSjoc

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања