Панаотовић са председником СО Тиват Миљаном Марковићем

25/03/2024

Јачати везе између Србије и Црне Горе, Тивта и Новог Сада

Након манифестације „Дани Тивта у Новом Саду“, која је привукла и одушевила велики број Новосађана, Културни центар Новог Сада данас је посетио председник Скупштине општине Тиват Миљан Марковић. Састанак са директором КЦНС Бојаном Панаотовићем протекао је разговору у ком је још једном апострофирана важност што интензивнијих односа Србије и Црне Горе, Тивта и Новог Сада. Панаотовић и Марковић размотрили су могућности културне сарадње између два побратимска града, а посебну пажњу и респект уваженог госта из Тивта изазвао је податак да званични Јутјуб канал Културног центра Новог Сада броји преко шеснаест милиона прегледа, што га чини уникатним на просторима Балкана. Панаотовић је овом приликом Марковићу презентовао културне садржаје које нуди званични канал КЦНС на овој друштвеној платформи, где се на пристојан начин и аформативно говори о темама важним за српску историју.

Миљан Марковић изјавио је да је већ постојећа пријатељска и побратимска веза између Србије и Црне Горе, између Новог Сада и Тивта учвршћена, те да је потписивање споразума о сарадњи и братимљењу један логичан след продубљивања културне и економске сарадње која је у прошлости била скрајнута. Марковић је посебно истакао анегдоту насталу током „Дана Тивта у Новом Саду“ која најбоље оцртава побратимске односе учвршћене споразумом:

        Пришао ми је један човек, мени потпуно непознат. Ухватио ме је за руку и кроз сузе рекао: „Хвала Вам што сте дошли. Ми смо један народ!“ То најбоље показује колика је жеља наших суграђана да живимо заједно, да се подржавамо, а спречавани смо на сваки могући начин. Ми немамо ближих од вас, нити ви од нас. Када год дођем у Нови Сад, осећам се као код своје куће. Немам осећај да сам отишао из Тивта.

Панаотовић и Марковић изразили су велико задовољство поновним успостављањем сарадње између Новог Сада и Тивта и њеним подизањем на виши ниво.  

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања