Отворена изложба Милисава Стојановића „ПРИЧЕ У ДРВЕТУ” у Ликовном салону Културног центра Новог Сада

22/08/2023

На отварању изложбе Приче у дрвету аутора Милисава Стојановића, присутне је поздравила Сунчица Марковић, заменик директора Културног центра Новог Сада и пожелела добродошлицу свим присутним гостима који су дошли да погледају ову изузетно занимљиву изложбу вајара Стојановића. Марковићева је истакла да је велика част и привилегија угостити уметника овако великог опуса и то први пут у нашем граду.

Следећа се публици обратила Јасмина Иванковић, директор градске библиотеке из Лазаревца која је уз велику захвалност Културном центру Новог Сада истакла да је веома срећна што присуствује изложби Милисава Стојановића, истичући да је он светски, а наш алудирајући на велик број земаља у којима је Стојановић излагао – САД, Швајцарска, Немачка, Француска, Шведска, као и у државама региона. Пред нама се налази више од тридесет радова насталих у дугачкој и богатој каријери, аутор ствара од 1967. године и његов препознатљив рад у дрвету представља људе из сопственог окружења, породичну традицију и народну културу. Стојановић је имао ту част да давне 1975. године изради штафету која је у част Маршала Тита кренула из Славонског Брода.

Последњи се публици обратио аутор који је такође поздравио публику, посебно две даме коју су омогућиле да он данас излаже у Новом Саду.

Изложба може да се погледа до 2. 9. 2023. године.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања