Трибина “Геополитика Балкана на почетку мултиполаризма”

query_builder

У клубу ,,Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, у петак, 18. марта, у 17.30 часовадр Драган Петровић ће одржати предавање под називом „Геополитика Балкана на почетку мултиполаризма“.

Као виши научни сарадник Института за међународну политику и привреду, у Београду, двоструки доктор наука и аутор више од тридесет научних монографија, претежно из области међународних односа, др Драган Петровић ће изложити главне правце светских кретања у економској и политичкој равни последњих година, са анализом промена и утицаја које би на Балкан могле имати.

1

Драган Петровић је рођен 1964. године у Београду. Дипломирао је на четири факултета у оквиру државног универзитета у Београду, на којима је претходно паралелно студирао и то: на Економском (1999), на Социологији (2000), на Историји (2000) и на Политичким наукама (2002). Завршио је постдипломске студије на Географском факултету у Београду, на одсеку Економска географија и одбранио магистарску тезу ,,Развој и размештај индустрије Београда у 19. веку и 20. веку” 2003. године. Завршио је постдипломске студије на Факултету политичких наука у Београду, одсек Међународни односи и одбранио је магистарске тезу ,,Француско – југословенски односи у време Алжирског рата 1952-1964.” 2008. године. Докторирао је на Природно- математичком факултету у Новом Саду, област Политичка географија 2007. године са темом дисертације ,,Русија на почетку 21 века – геополитичка анализа” и на Филозофском факултету, на катедри за историју, са темом „Југословенска политичка јавност и СССР 1922-1941“ . Стално је запослен у Институту за међународну политику и привреду у Београду.

One Response to “Трибина “Геополитика Балкана на почетку мултиполаризма””

  1. Драган Петровић

    Хвала организатору на свему, дакле КЦ НС, посебно г. Панаотовићу. Узгред што се тиче биографије докторирао сам још једном прошле 2015 управо на Филозофском факултету у Новом Саду, Историја, “Југословенска политичка јавност и СССР 1922-1941”. Срдачно

    Одговори

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language