Трибина „Геополитика Балкана на почетку мултиполаризма“

14/03/2016

У клубу ,,Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, у петак, 18. марта, у 17.30 часовадр Драган Петровић ће одржати предавање под називом „Геополитика Балкана на почетку мултиполаризма“.

Као виши научни сарадник Института за међународну политику и привреду, у Београду, двоструки доктор наука и аутор више од тридесет научних монографија, претежно из области међународних односа, др Драган Петровић ће изложити главне правце светских кретања у економској и политичкој равни последњих година, са анализом промена и утицаја које би на Балкан могле имати.

Драган Петровић је рођен 1964. године у Београду. Дипломирао је на четири факултета у оквиру државног универзитета у Београду, на којима је претходно паралелно студирао и то: на Економском (1999), на Социологији (2000), на Историји (2000) и на Политичким наукама (2002). Завршио је постдипломске студије на Географском факултету у Београду, на одсеку Економска географија и одбранио магистарску тезу ,,Развој и размештај индустрије Београда у 19. веку и 20. веку“ 2003. године. Завршио је постдипломске студије на Факултету политичких наука у Београду, одсек Међународни односи и одбранио је магистарске тезу ,,Француско – југословенски односи у време Алжирског рата 1952-1964.“ 2008. године. Докторирао је на Природно- математичком факултету у Новом Саду, област Политичка географија 2007. године са темом дисертације ,,Русија на почетку 21 века – геополитичка анализа“ и на Филозофском факултету, на катедри за историју, са темом „Југословенска политичка јавност и СССР 1922-1941“ . Стално је запослен у Институту за међународну политику и привреду у Београду.

Коментари

Драган Петровић Драган Петровић

Хвала организатору на свему, дакле КЦ НС, посебно г. Панаотовићу. Узгред што се тиче биографије докторирао сам још једном прошле 2015 управо на Филозофском факултету у Новом Саду, Историја, "Југословенска политичка јавност и СССР 1922-1941". Срдачно

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања