Трибина „Читање града: потенцијал књижевности у културном туризму“

01/04/2017

Трибина „Читање града: потенцијал књижевности у културном туризму“ коју организује удружење Неокултурна иницијатива ван оквира-НИВО , биће одржана у среду 5. априла у 18 часова, у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

Гости трибине биће  Данило Кабић-библиотекар Градске библиотеке у Новом Саду, Фрања Петриновић-књижевник и критичар, Јелена Анђеловска-књижевница и активискиња и Ивана Волић-доцент на Факултету за спорт и туризам, област културног туризма.

Трибина има за циљ да покрене дијалог о неискоришћеном потенцијалу књижевног наслеђа Новог Сада у оквиру културног туризма, о односу грађана према књижевности и култури, као и да информише грађане о пројекту БООК-МАРК и скрене пажњу на актуелна књижевна дешавања.

Такође, разговараћемо о начинима упознавања једног града и о томе шта заправо чини културни идентитет једног простора. Размотрићемо како се град манифестује у књижевности и како нас обликује.

Пројекат БООК-МАРК подразумева израду јединственог књижевног туристичког водича кроз Нови Сад. Један је од десет победничких пројеката програма СУПЕРСТЕ.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања