Трибина „Читање града: потенцијал књижевности у културном туризму“

query_builder

Трибина „Читање града: потенцијал књижевности у културном туризму“ коју организује удружење Неокултурна иницијатива ван оквира-НИВО , биће одржана у среду 5. априла у 18 часова, у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

Гости трибине биће  Данило Кабић-библиотекар Градске библиотеке у Новом Саду, Фрања Петриновић-књижевник и критичар, Јелена Анђеловска-књижевница и активискиња и Ивана Волић-доцент на Факултету за спорт и туризам, област културног туризма.

Трибина има за циљ да покрене дијалог о неискоришћеном потенцијалу књижевног наслеђа Новог Сада у оквиру културног туризма, о односу грађана према књижевности и култури, као и да информише грађане о пројекту БООК-МАРК и скрене пажњу на актуелна књижевна дешавања.

Такође, разговараћемо о начинима упознавања једног града и о томе шта заправо чини културни идентитет једног простора. Размотрићемо како се град манифестује у књижевности и како нас обликује.

Пројекат БООК-МАРК подразумева израду јединственог књижевног туристичког водича кроз Нови Сад. Један је од десет победничких пројеката програма СУПЕРСТЕ.

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language