Трибина „Бирам да живим спортски“

18/03/2016

Трибина „Бирам да живим спортски“ биће одржана у уторак, 22. марта у 17 часова на „Трибини младих“. Аутор и модератор биће Данило Копривица, а о теми ће говорити проф. др Дамир Лукач, мсц Слађана Иванишевић, чланица председништва Плесног савеза Србије, Михаило Милетић, пом. директора Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и чланови Тима Нови Сад 3х3.

Дебата „Бирам да ЖИВИМ СПОРТСКИ“ одвија се у времену у коме се лако дају индивидуална и колективна обећања. Индидвидуална јер је зима на измаку и сви се пред огледалом заричу да долази право време да отпочну са спортом и рекреацијом или са подстицањем својих најмлађих на игру у природи. Колективна обећања су саставни део актуелних изборних кампања на локалном нивоу, на коме се и доносе најважније одлуке о доступности спортско-рекреативних терена и садржаја.

Plakat
Проф. др Дамир Лукач, спец.спортске медицине,представиће своју  презентацију „Физичка активност и здравље“ . Са иницијативом да се спортски плесови уведу у секцијску понуду у школама, присутне ће упознати мсц Слађана Иванишевић, чланица председништва Плесног савеза Србије. Улоге и напоре институција, изложиће Михаило Милетић, пом. директора Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, по чијој актуелној кампањи сје названа ова сесија.

О фантастичном искуству, кроз причу „од кварта до звезда“, причу о успеху али и о проблемима, говориће чланови Тима Нови Сад 3×3, двоструки шампиони ФИБА светске турнеје.
Циљ дебате је формулисати јасне јавне поруке које ће охрабрити појединца да овај пут своје обећање испуни у целости. Такође намера је , допрети до циљних група које креирају и доносе одлуке стратешког карактера на локалном и регионалном нивоу.
Дебата је намењена сусретању стручне и лаичке јавности , институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна са циљем да се утиче на одлуке на локалном нивоу али и законска решења којима се преузима одговорност за свеукупан одрживи развој друштвене

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања