Predstava „Nije zemlja šinobus“ u Kulturnom centru Novog Sada 26. novembra

24/11/2016

Predstava „Nije zemlja šinobus“ biće odigrana u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada u subotu 26. novembra u 19 časova.

Monodramu „Nije zemlja šinobus“ autorke Olivere Olje Jekić režirala je i igra glumica Jelica Brestovac. Autorka je inspiraciju našla družeći se sa članovima Romskog nacionalnog teatra Suno e rromengo i na osnovu grafita Zaustavite zemlju da siđu Cigani. U muzičkom delu predstave učestvuje muzički sastav KvinTete: Olivera Olja Jelkić, Slavica Sredojević Jefimija, Snežana Janošević, Senka Dujmović, Beba Vrsajković i Bisa Kuzminac. Tekstove na poznatu romsku muziku radila je Olivera Olja Jelkić. Kostime je kreirala magistar umetnosti Maja Milinić Bogdanović.

U okviru humanitarnog dela večeri biće predstavljena fondacija PODRŽI ŽIVOT čije je sedište u Beogradu. Ideja je da pre početka predstave organizatori i posetioci pošalju poruku na humanitarni broj 5757, a novac prikupljen na ovaj način će se koristiti za lečenje bolesne dece, a u skladu sa programskim aktivnostima fondacije.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja