Представа „Није земља шинобус“ у Културном центру Новог Сада 26. новембра

24/11/2016

Представа „Није земља шинобус“ биће одиграна у Великој сали Културног центра Новог Сада у суботу 26. новембра у 19 часова.

Монодраму „Није земља шинобус“ ауторке Оливере Оље Јекић режирала jе и игра глумица Јелица Брестовац. Ауторка је инспирацију нашла дружећи се са члановима Ромског националног театра Suno e rromengo и на основу графита Зауставите земљу да сиђу Цигани. У музичком делу представе учествује музички састав KvinTete: Оливера Оља Јелкић, Славица Средојевић Јефимија, Снежана Јаношевић, Сенка Дујмовић, Беба Врсајковић и Биса Кузминац. Текстове на познату ромску музику радила је Оливера Оља Јелкић. Костиме је креирала магистар уметности Маја Милинић Богдановић.

У оквиру хуманитарног дела вечери биће представљена фондација ПОДРЖИ ЖИВОТ чије је седиште у Београду. Идеја је да пре почетка представе организатори и посетиоци пошаљу поруку на хуманитарни број 5757, а новац прикупљен на овај начин ће се користити за лечење болесне деце, а у складу са програмским активностима фондације.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања