Predstava „Naše mesto“ u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada

20/04/2017

NOVI SAD IZ MALO DRUGAČIJEG UGLA

Dobro došli u „Naše mesto“

Predstava „Naše mesto“, rađena u koprodukciji Kulturnog centra i „Teatra 34“, biće odigrana u Velikoj sali KCNS-a u petak, 21. aprila u 20:30 časova. U ovom scenskom ostvarenju igraju mladi glumci Nikolina Spasić i Milan Novaković, dok je režija pripala Bogdanu Jankoviću. Dramaturg predstave je Simon Grabovac,  a za scenografiju je bila zadužena Nevena Vujasinović.

 

Predstava „Naše mesto“ nastala je iz duboke potrebe da se na jedan razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta. Započinjući ovu istraživačku avanturu, sučelili smo se sa bogatom klasičnom literaturom o našem gradu, njegovoj istoriji, znamenitostima, značajnim ličnostima, kao i kritički intoniranim stavovima o mnogim aspektima urbane, kulturne i istorijske zbiljnosti, sa jedne, i „litaraturom“ koju proizvode mediji masovnih komnunikacija, zadržavajući posebnu pažnju na sadržajima bezgraničnih prostora društvenih mreža, tj. na onoj virtualnoj „demokratskoj tribini“ u kojoj skoro svako može da iznese svoja mudra zapažanja, zaključke. Sučeljavajući ovu sliku i stavove, ovaj virtuelni izlog o gradu sa onim prethodnim i posebno ga izoštravajući kroz životnu perspektivu dvoje mladih ljudi dobija se jedna razuđena slika koja više nego jasno nanovo potvrđuje da je suština i život grada, pa tako i Novog Sada, mnogo kompleksniji, širi i razuđeniji. Sama predstava je svojevrstan medij, putem kog će Novosađani moći da kažu šta zaista misle i osećaju o svom gradu i tako mu „pomognu“ da bude svesniji sebe, svojih različitosti, želja, težnji i potreba.“

Simon Grabovac

 

Cena ulaznice je 300 dinara, a karte se mogu kupiti svaki dan na biletarnici Kulturnog centra Novog Sada od 19 do 21 čas, ili rezervisati putem mejla: [email protected].

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja