Представа „Наше место“ у Великој сали Културног центра Новог Сада

20/04/2017

НОВИ САД ИЗ МАЛО ДРУГАЧИЈЕГ УГЛА

Добро дошли у „Наше место“

Представа „Наше место“, рађена у копродукцији Културног центра и „Театра 34“, биће одиграна у Великој сали КЦНС-а у петак, 21. априла у 20:30 часова. У овом сценском остварењу играју млади глумци Николина Спасић и Милан Новаковић, док је режија припала Богдану Јанковићу. Драматург представе је Симон Грабовац,  а за сценографију је била задужена Невена Вујасиновић.

 

Представа „Наше место“ настала је из дубоке потребе да се на један разигран и непосредан начин проговори о граду који се гуши под притиском разноликих клишеа и представа о себи и сталне исконске потребе за уобличењем посебности сопственог идентитета. Започињући ову истраживачку авантуру, сучелили смо се са богатом класичном литературом о нашем граду, његовој историји, знаменитостима, значајним личностима, као и критички интонираним ставовима о многим аспектима урбане, културне и историјске збиљности, са једне, и „литаратуром“ коју производе медији масовних комнуникација, задржавајући посебну пажњу на садржајима безграничних простора друштвених мрежа, тј. на оној виртуалној „демократској трибини“ у којој скоро свако може да изнесе своја мудра запажања, закључке. Сучељавајући ову слику и ставове, овај виртуелни излог о граду са оним претходним и посебно га изоштравајући кроз животну перспективу двоје младих људи добија се једна разуђена слика која више него јасно наново потврђује да је суштина и живот града, па тако и Новог Сада, много комплекснији, шири и разуђенији. Сама представа је својеврстан медиј, путем ког ће Новосађани моћи да кажу шта заиста мисле и осећају о свом граду и тако му „помогну“ да буде свеснији себе, својих различитости, жеља, тежњи и потреба.“

Симон Грабовац

 

Цена улазнице је 300 динара, а карте се могу купити сваки дан на билетарници Културног центра Новог Сада од 19 до 21 час, или резервисати путем мејла: [email protected].

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања