Представа „Наше место“ у Великој сали КЦНС 24. новембра

18/11/2016

НОВИ САД ИЗ МАЛО ДРУГАЧИЈЕГ УГЛА

Добро дошли у „Наше место“

Представа „Наше место“, рађена у копродукцији Културног центра и „Театра 34“, биће одиграна у Великој сали КЦНС-а у четвртак, 24. новембра у 19:45 сати. У овом сценском остварењу играју млади глумци Николина Спасић и Милан Новаковић, док је режија припала Богдану Јанковићу. Драматург представе је Симон Грабовац, а за сценографију је била задужена Невена Вујасиновић.

Улазница кошта 500, док за студенте и групне посете (минимум 5 особа) стаје 300 динара. Карте се могу резервисати путем мејл адресе: [email protected] или купити на билетарници Културног центра Новог Сада од 19 до 21 час.

Представа „Наше место“ настала је из дубоке потребе да се на један разигран и непосредан начин проговори о граду који се гуши под притиском разноликих клишеа и представа о себи и сталне исконске потребе за уобличењем посебности сопственог идентитета. Започињући ову истраживачку авантуру, сучелили смо се са богатом класичном литературом о нашем граду, његовој историји, знаменитостима, значајним личностима, као и критички интонираним ставовима о многим аспектима урбане, културне и историјске збиљности, са једне, и „литературом“ коју производе медији масовних комуникација, задржавајући посебну пажњу на садржајима безграничних простора друштвених мрежа, тј. на оној виртуалној „демократској трибини“ у којој скоро свако може да изнесе своја мудра запажања, закључке. Сучељавајући ову слику и ставове, овај виртуелни излог о граду са оним претходним и посебно га изоштравајући кроз животну перспективу двоје младих људи добија се једна разуђена слика која више него јасно наново потврђује да је суштина и живот града, па тако и Новог Сада, много комплекснији, шири и разуђенији. Сама представа је својеврстан медиј, путем ког ће Новосађани моћи да кажу шта заиста мисле и осећају о свом граду и тако му „помогну“ да буде свеснији себе, својих различитости, жеља, тежњи и потреба.“

Симон Грабовац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања