Представа „Наше место“ 19. септембра у Великој сали КЦНС

14/09/2016

Представа “Наше место” настала у копродукцији Културног центра Новог Сада и Театра 34 биће одгирана 19. септембра са почетком у 19 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада. Цена карте износи 500 динара, за студенте и групне посете (минимум 5 особа) 300 динара. Представа је премијерно одиграна 11. марта 2016. године.

У копродукцији Културног центра и Театра 34, представа „Наше место“ настала је из дубоке потребе да се на један разигран и непосредан начин проговори о граду који се гуши под притиском разноликих клишеа и представа о себи и сталне исконске потребе за уобличењем посебности сопственог идентитета.

Започињући ову истраживачку авантуру, сучелили смо се са богатом класичном литературом о нашем граду, његовој историји, знаменитостима, значајним личностима, као и критички интонираним ставовима о многим аспектима урбане, културне и историјске збиљности, са једне, и „литературом“ коју производе медији масовних комнуникација, задржавајући посебну пажњу на садржајима безграничних простора друштвених мрежа, тј. на оној виртуалној „демократској трибини“ у којој скоро свако може да изнесе своја мудра запажања, закључке.Сучељавајући ову слику и ставове, овај виртуелни излог о граду са оним претходним и посебно га изоштравајући кроз животну перспективу двоје младих људи добија се једна разуђена слика која више него јасно наново потврђује да је суштина и живот града, па тако и Новог Сада, много комплекснији, шири и разуђенији.

Сама представа је својеврстан медиј, путем ког ће Новосађани моћи да кажу шта заиста мисле и осећају о свом граду и тако му „помогну“ да буде свеснији себе, својих различитости, жеља, тежњи и потреба.Овом представом, 19. јула пред више од 600 људи промовисан је трећи „мост“ програмског концепта „За нове мостове“ којим Град Нови Сад конкурише за ласкаву титулу Европске престонице културе. Трећи мост носи назив ДУГА и бави се проблемима конфликта и миграција.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања