Представа „Ходачи“ у Културном центру Новог Сада

09/09/2015

 

Битеф Полифонија, пратећи програм Београдског интернационалног  театарског фестивала, посвећена је ове године истраживању креативних, интегративних и иновативних облика рада у области драмског стваралаштва и образовања, а биће одржана од 18. до 25. септембра на више локација у Београду, уз гостовање у Културном центру Новог Сада 22. септембра у великој сали са, почетком у 17 часова.

Под слоганом „На крају пута путоказ“, програм 16. Битеф Полифоније обухвата, између осталог, 12 представа и две циркуске радионице, иницијацију два пројекта – позоришта у образовању и позоришта заједнице, тродневни симпозијум “Позориште у контексту” – посвећен анализи релевантних теорија и пракси савременог позоришта, а који ће од 23. до 25. септембра окупити еминентне стручњаке и практичаре из земље и иностранства.

Представа која ће бити играна у Културном центру Новог Сада, ХОДАЧИ је српска верзија „Они који ходају“: контекстуалног креативног пројекта изграђеног на основу посматрања и учешћа младих људи из Ниша позваних да ходају кроз град. Кроз овај привилегован однос вођен с њихове стране, аутор Ђани Грегори Форне је сачинио субјективну колекцију анегдота, утицаја и проблема са којима се ови млади људи суочавају. На тај начин је написана хроника живота града. У следећем кораку, у намери да се побољша реализам овог експеримента, снимљен је филм на ра-зличитим локацијама широм града од стране фотографа и видео уметника Жоаоа Гарсије. Резултат овог пројекта долази у виду дела који спаја позориште и биоскоп .

Дело ХОДАЧИ је створено током две године, између 2013. и 2015. године, на основу мисије културне сарадње између Генералног савета Жиронда и градске општине Пантелеј у Нишу, која је изазвала интересовање нових српских и француских партнера, попут Студентског културног центра Ниш, Амбасаде Француске у Србији, Француског института и Канцеларије за уметност региона Аквитаније.

 

 

Након представе следи разговор са учесницима и ауторима представе!

Улоге

Катарина Јосипа

Адриана Остругнај

Јулија Петковић

Милош Унић

Милош Рушитовић

Александар Стевановић

Петар Шчепихин

Текст и поставка комада на сцени

Ђани Грегори Форне

Трајање  1 сат и 20 минута

                            Улазнице можете резервисати сваког радног дана, од 10 до 14 часова на број телефона 021/528 972

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања