Позоришна представа „Наше место“ 14. јануара у Великој сали КЦНС

13/01/2017

Представа „Наше место“, рађена у копродукцији Културног центра и „Театра 34“, биће одиграна у Великој сали КЦНС-а у суботу, 14. јануара, са почетком у 20 часова. У овом сценском остварењу играју млади глумци Николина Спасић и Милан Новаковић, док је режија припала Богдану Јанковићу. Драматург представе је Симон Грабовац, а за сценографију је била задужена Невена Вујасиновић.

Улаз се не наплаћује, а карте можете резервисати путем мејл адресе [email protected].

Премијерно извођење одиграно је 11. маја 2016. године, да би након тога у више наврата била играна у Великој сали Културног центра Новог Сада. Своје представљање на отвреном доживела је током припрема канидатуре Новог Сада за добијање престижне титуле Европске престонице културе, током лета 2016. године, када је пред више од 700 људи одиграна на „Брод тетару“, где је представила један од програмских мостова.

 

Представа „Наше место“ прича о Новом Саду, о свемо што би он могао да буде и то из перспективе младог човека који живи у том граду и даје свој допринос у стварању слике о њему“, рекао је драматург представе Симон Грабовац.

„Наше место“ је документарно позориште, колажног типа, која својом поставком и основном идејом нуди могућност сталног развоја, надоградње и мењања. Ово је прича о двоје младих људи који долазе са различитих страна, са југа и севера, и ту, у нашем месту, покушавају да остваре своје амбиције.

„Полазећи од идеје да град чине људи који живе у њему, а ослушкујући причу ових младих људи, покушали смо да добијемо објективну слику Новог Сада“, рекао је режисер Богдан Јанковић.

Глумци Николина Спасић и Милан Новаковић су истакли да је рад на овој представи било једно потпуно ново и интересантно искуство јер нису само глумили него су играли себе и кроз своје лично искуство су покушали да укажу на све добре стране ,,Нашег места“, али и на оне које би требало мењати, а не тичу се само Новог Сада него и свих других места.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања