Успешна хуманитарна аукција – уметници помогли породици Глушац!

03/12/2016

Овогодишња манифестација „Novi Sad Open Art“ окупила је младе фотографе и вајаре из целе Србије, чија уметничка дела су продавана у петак 2. децембра на хуманитарној аукцији на „Трибини младих“. Прикупљена новчана средства биће поклоњена шесточланој породици Глушац из Честерега код Зрењанина. На овај начин КЦНС се прикључио хуманитарној акцији, коју организује компанија „НОВОСТИ“.

„Хуманост кроз уметност“ слоган је успешне аукције која је одржана на „Трибини младих“ Културног центра Новог Сада, а том приликом продато је више од половине фотографија, међу којима су и три фотографије Роберта Клампа из Шкотске  и тако је прикупљено преко 50 хиљада динара. Сав новац биће поклоњен Зорици Глушац и њеној деци који живе у околини Зрењанина. Аукцију је водио познати водитељ Драган Илић.

Културни центар Новог Сада, компанија „Новости“, организатори и учесници манифестације „Novi Sad Open Art“ захваљују су свима који су помогли да аукција буде успешна и да се на истом догађају промовишу млади уметници и прикупи помоћ за једну породицу. Акцију су подржали: Мирјана Бобић Мојсиловић, новинар, Михајло Ђоковић Тикало, сликар, Никола Кусовац, историчар уметности, вајари Ђорђе Аралица и Раде Марковић, затим Младен Урдаревић Млађа, водитељ („Узбудилник“), Никола Шкорић, хумориста („Државни посао“),глумац Милош Биковић, фудбалер Иван Лакићевић, кошаркашица Милица Дабовић, певач Никола Роквић…

Они који нису могли да присуствују аукцији, а желе да купе неку од фотографија и тако се прикључе акцији могу то учинити у просторијама Културног центра Новог Сада сваког радног дана од 9 до 15 часова.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања