Mladi umetnici pomažu porodici Glušac!

29/11/2016

Izložba i humanitarna aukcija fotografija učesnika manifestacije NOANovi Sad Open Art biće održana u petak 2. decembra sa početkom u 18 časova na „Tribini mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Aukciju će voditi poznati radio voditelj Dragan Ilić.

NOA 2016 trajala je od 30. septembra do 4. oktobra 2016. postavkom radova, pažljivo selektovanih učesnika, te likovnim susretima prilikom kojih su učesnici stvarali predmete u glini, profesionalni fotografi fotografisali sastajanje i nastajanje. U fokus NOA 2016 stavljene su skulptura i fotografija, odnosno spoj dve različite grane umetnosti i afirmacija umetnika mlađe generacije koji se bave vajarstvom i fotografijom.

pozivnica-elektronska

Ovogodišnja manifestacija “Novi Sad Open Art” okupila je mlade fotografe i vajare iz cele Srbije, čija umetnička dela će biti prodata 2. decembra na humanitarnoj aukciji na “Tribini mladih”. Prikupljena sredstva namenjena su šestočlanoj porodici Glušac, iz Česterega kod Zrenjanina. Na ovaj način KCNS se priključio humanitarnoj akciji, koju organizuje kompanija „NOVOSTI“. Ukupno 26 dela fotografa i vajara nastala su u novosadskom dvorcu Eđšeg od 30. septembra do 4. oktobra. U maštanju i kreiranju pridružili su im se i učenici OŠ “Đorđe Natošević”,i đaci škole “Milan Petrović”. Pored radova umetnika iz naše zemlje, svoje fotografije poklonio je i škotski umetnik Robert Klamp, koji je nedavno imao izložbu u Kulturnom centru Novog Sada.

Akciju su podržali: Mirjana Bobić Mojsilović, novinar, Mihajlo Đoković Tikalo, slikar, Nikola Kusovac, istoričar umetnosti, vajari Đorđe Aralica i Rade Marković, zatim Mladen Urdarević Mlađa, voditelj (“Uzbudilnik”), Nikola Škorić, humorista (“Državni posao”), glumac Miloš Biković, fudbaler FK Vojvodina Ivan Lakićević, košarkašica Milica Dabović…

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja