Млади уметници помажу породици Глушац!

29/11/2016

Изложба и хуманитарна аукција фотографија учесника манифестације NOANovi Sad Open Art биће одржана у петак 2. децембра са почетком у 18 часова на „Трибини младих“ Културног центра Новог Сада. Аукцију ће водити познати радио водитељ Драган Илић.

NOA 2016 трајала је од 30. септембра до 4. октобра 2016. поставком радова, пажљиво селектованих учесника, те ликовним сусретима приликом којих су учесници стварали предмете у глини, професионални фотографи фотографисали састајање и настајање. У фокус NOA 2016 стављене су скулптура и фотографија, односно спој две различите гране уметности и афирмација уметника млађе генерације који се баве вајарством и фотографијом.

pozivnica-elektronska

Овогодишња манифестација „Novi Sad Open Art“ окупила је младе фотографе и вајаре из целе Србије, чија уметничка дела ће бити продата 2. децембра на хуманитарној аукцији на „Трибини младих“. Прикупљена средства намењена су шесточланој породици Глушац, из Честерега код Зрењанина. На овај начин КЦНС се прикључио хуманитарној акцији, коју организује компанија „НОВОСТИ“. Укупно 26 дела фотографа и вајара настала су у новосадском дворцу Еђшег од 30. септембра до 4. октобра. У маштању и креирању придружили су им се и ученици ОШ „Ђорђе Натошевић“,и ђаци школе „Милан Петровић“. Поред радова уметника из наше земље, своје фотографије поклонио је и шкотски уметник Роберт Кламп, који је недавно имао изложбу у Културном центру Новог Сада.

Акцију су подржали: Мирјана Бобић Мојсиловић, новинар, Михајло Ђоковић Тикало, сликар, Никола Кусовац, историчар уметности, вајари Ђорђе Аралица и Раде Марковић, затим Младен Урдаревић Млађа, водитељ („Узбудилник“), Никола Шкорић, хумориста („Државни посао“), глумац Милош Биковић, фудбалер ФК Војводина Иван Лакићевић, кошаркашица Милица Дабовић…

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања