Изложба „Нестали у Холокаусту – Земун – Свака слика прича причу” аутора Ненада Фогела.

16/01/2016

У оквиру програма „Леденa тишина”, у четвртак 21. јануара са почетком у 12 часова, на Трибини младих новосадског Културног центра, биће отворена изложба под називом „Нестали у Холокаусту – Земун –  Свака слика прича причу” аутора Ненада Фогела.

Овом изложбом, када се уједно обележава и 70 година од завршетка Другог светског рата, аутор ће Новосађанима представити прошлост са свим њеним грешкама, а са циљем да се такве грешке никада више не понове.
Као људска бића склони смо забораву, а против заборава се треба борити. Овом изложбом побеђује се тенденција заборављања свих недужних, сурово убијених само зато што су били друге нације или вере. Кроз причу о животима и судбинама земунских Јевреја може се увидети образац према коме је јеврејски народ поробљаван и мучен широм Европе. Антисемитизам и фашизам немају оправдања – све генерације морају бити упућене у то. Управо овом изложбом подсећамо да страдали нису само безлични број, већ јаки појединци чији су испуњени животи насилно прекинути – рекао је Ненад Фогел.

 

Изложба ће трајати до 01. 02. 2016. године.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања