Novosadski džez festival i RTV Radio Novi Sad – M Ključ

03/11/2015

U Studiju M Radio Novog Sada dan uoči početka 17. Novosadskog džez festivala, 11. novembra od 20 časova u javnoj radijskoj emisiji M Ključ možete biće priređen poslednji predprogram Festivala. Nastupiće džez asanbli “Kvantno polje” , “Dharma” i “Chewbakka 4”

Kvatno polje – Promocija novog CD-a / Izdavač: Studenski kulturni centar. Vojislav Savkov, tenor saksofon, Ivan Blanuša, alt saksofon, Marko Labat, klavijature, Robert Fišer, bas gitara, Saša Ignjatović, perkusije, Miljan Vukoje, bubnjevi.

“DHARMA” je subotički muzički duet koji izvodi novu improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika DHARME je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. U njihovom zvuku čuje se eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na jazz, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igra akustike. Čine ga Jasna Jovićević ( saksofoni, frule, udaraljke, vokal) i Armand Mesaroš (bass). Oboje se koriste luperima, procesorima i efektima. Njihov prvi zajednički album izlazi uskoro. Jasna Jovićević je saksofoniskinja i kompozitor koja je dvadesetak godina provela u inostranstvu gde se školovala i svirala ( Budimpešta, New York, Toronto, Brazil, Indija itd.) Dugogodišnje muzičko iskustvo u jazz muzici dovelo ju je do improvizacije, gde najveću inspiraciju crpi iz prirode i raznolikosti instrumenata. Jasna je magistar muzike i učitelj joge, radi kao pedagog, direktor je kulturnog udruženja, svira u više sastava i aktivan je učesnik domaće i internacionalne jazz scene. Armand Mesaroš je profesionalni muzičar, bas gitarista, koji svira različite stilove u više muzičkih sastava. Školovao se u Budipmpešti, jedan je od osnivača Junior Music Studio u Subotici, sa širokim pedagoškim iskustvom. Bavi se dokumentarnim filmom i spotovima, aktivan je član domaće i inostrane muzičke scene.

“CHEWBAKKA 4” izvodi improvizovanu muziku na relaciji Smooth Jazz – Fusion. Prvi album koji izlazi ove godine sadrži 10 numera, posvećen je u celosti Michael Jackson-u i zove se SMOOTH CRIMINALS. Kompletan materijal je snimljen i produciran u studiju Ante Gela u Zagrebu a na njemu gostuju izmedju ostalih i poznati hrvatski muzičari, perkusionista Hrvoje Rupčić (Cubismo), saksofonista Igor Geržina kao i pevačica Darija Hodnik. Bend je nastao decembra 2010.godine kao Vlado-Maasej-Dado trio koji je u takvoj formaciji povremeno nastupao do 30. decembra 2013.godine, kada im se priključuje gitarista Ante Gelo na prvom zajedničkoj svirci, u zagrebačkom klubu VIP. Klubska predpromocija albuma SMOOTH CRIMINALS! CHEWBAKKA 4 su: Ante Gelo – gitara, Maasej Kovačević – klavijature, Vladimir Samardžić – bas gitara, Dalibor Dado Marinković – bubnjevi.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja