Новосадски џез фестивал и РТВ Радио Нови Сад – М Кључ

03/11/2015

У Студију М Радио Новог Сада дан уочи почетка 17. Новосадског џез фестивала, 11. новембра од 20 часова у јавној радијској емисији М Кључ можете биће приређен последњи предпрограм Фестивала. Наступиће џез асанбли „Квантно поље“ , „Dharma“ i „Chewbakka 4“

Кватно поље – Промоција новог ЦД-а / Издавач: Студенски културни центар. Војислав Савков, тенор саксофон, Иван Блануша, алт саксофон, Марко Лабат, клавијатуре, Роберт Фишер, бас гитара, Саша Игњатовић, перкусије, Миљан Вукоје, бубњеви.

„DHARMA“ је суботички музички дует који изводи нову импровизативну музику инспирисану унутрашњим звуком. Музика ДХАРМЕ је комбинација различитих акустичних и електричних инструмената, процесора и лоопера. У њиховом звуку чује се експеримент, интерактивна размена идеја са освртом на јазз, древне санскритске мантре, праксе са звуком и игра акустике. Чине га Јасна Јовићевић ( саксофони, фруле, удараљке, вокал) и Арманд Месарош (басс). Обоје се користе луперима, процесорима и ефектима. Њихов први заједнички албум излази ускоро. Јасна Јовићевић је саксофонискиња и композитор која је двадесетак година провела у иностранству где се школовала и свирала ( Будимпешта, Неw Yорк, Торонто, Бразил, Индија итд.) Дугогодишње музичко искуство у јазз музици довело ју је до импровизације, где највећу инспирацију црпи из природе и разноликости инструмената. Јасна је магистар музике и учитељ јоге, ради као педагог, директор је културног удружења, свира у више састава и активан је учесник домаће и интернационалне јазз сцене. Арманд Месарош је професионални музичар, бас гитариста, који свира различите стилове у више музичких састава. Школовао се у Будипмпешти, један је од оснивача Јуниор Мусиц Студио у Суботици, са широким педагошким искуством. Бави се документарним филмом и спотовима, активан је члан домаће и иностране музичке сцене.

„CHEWBAKKA 4“ изводи импровизовану музику на релацији Смоотх Јазз – Фусион. Први албум који излази ове године садржи 10 нумера, посвећен је у целости Мицхаел Јацксон-у и зове се SMOOTH CRIMINALS. Комплетан материјал је снимљен и продуциран у студију Анте Гела у Загребу а на њему гостују измедју осталих и познати хрватски музичари, перкусиониста Хрвоје Рупчић (Цубисмо), саксофониста Игор Гержина као и певачица Дарија Ходник. Бенд је настао децембра 2010.године као Владо-Маасеј-Дадо трио који је у таквој формацији повремено наступао до 30. децембра 2013.године, када им се прикључује гитариста Анте Гело на првом заједничкој свирци, у загребачком клубу ВИП. Клубска предпромоција албума SMOOTH CRIMINALS! CHEWBAKKA 4 су: Анте Гело – гитара, Маасеј Ковачевић – клавијатуре, Владимир Самарџић – бас гитара, Далибор Дадо Маринковић – бубњеви.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања