event_note Трибине
24.01.2018 - 24.01.2018 access_time 18:00

Зелена дебата – „И природа и друштво“ 24. јануара у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
24.01.2018 - 24.01.2018 access_time 18:00

Зелена дебата – „И природа и друштво“ 24. јануара у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

У оквиру циклуса Зеленa дебатa, трибина „И природа и друштво“, биће одржана у среду,  24. јануара у 18 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Аутор и модератор је Данило Копривица.

Зелена дебата је форма сусретања стручне и упућене лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

Двадесета по реду Зелена дебата, носи наслов „И природа и друштво“ и чине је две наизглед засебне програмске целине.

У првом делу, подсетићемо се најзначајнијих тренутака са претходних сесија и захвалити се проф. др Владану Поповићу и др Зорану Миланкову на изузетно запаженом излагању које је дебату „Хомеопатија и(ли) медицина“ учинило најквалитетнијом и најпосећенијом у 2017. години.  Др Зоран Миланков је специјалиста оралне хирургије, хомеопат, истакнути члан удружења за класичну хомеопатију „Ханеман“. Велики је заговорник хомеопатије, али је као доктор класичне медицине свестан да код појединих стања пацијената њена неадекватна примена може више да штети, него да користи. Овом приликом др Зоран Миланков ће нас упознати са резултатима студије тима аутора, која у лабораторијским условима доказује утицај морфогенетског информационог поља фибробласта на здраве и на туморске ћелије.

У другом делу, најавићемо мини серију посвећену људима који су изабрали да им живот у природном окружењу буде свакодневица. За наредне две сесије биће најављени интересантни и успешни напори породица, Крстић, Ракарић и Ђуповац које су, свака на себи својствен, али у многоме и на сличан нaчин, пронашле мир и надахнуће за складан породични живот и успешан професионални рад.

Упознајемо се, дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад, на новој сесији Зелене дебате.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања