event_note Tribine
18.04.2017 - 18.04.2017 access_time 19 časova

Zelena debata: HOMEOPATIJA I(LI) MEDICINA

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
18.04.2017 - 18.04.2017 access_time 19 časova

Zelena debata: HOMEOPATIJA I(LI) MEDICINA

location_on Tribina mladih

 U okviru ciklusa „Zelena Debata“, tribina „Homeopatija i(li) medicina“, biće održana u utorak 18. aprila  u 19 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i moderator je Danilo Koprivica, a na tribini će osim autora govoriti: prof. dr. Vladan Popović, vaskularni hirurg i dr Zoran Milankov specijalista oralne hirurgije, homeopat i istaknuti član udruženja za klasičnu homeopatiju „Haneman“.

    „Zelena debata“ je forma susretanja stručne i upućene laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja.

     Ova sesija, inspirisana je Svetskom nedeljom homeopatije ( 10-16. april) koja se obeležava pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije.

     Homeopatija predstavlja, kako ističu njeni zagovornici, efikasan naučni sistem tradicionalne medicine koji pomaže prirodnoj sposobnosti tela ili uma za samoisceljenjem. Homeopatija ne isključuje klasičnu medicinu, a i zvanična medicina, sve manje isključuje homeopatiju. Ipak, i pored nesumnjivih, širokoj javnosti  nedovoljno poznatih  rezultata, homeopatija ima svoja ograničenja. O tome kad nam pomaže  a kad može da nam odmogne, razgovaraće naši  savršeno kompetentni gosti.

prof. dr. Vladan Popović je vaskularni hirurg, koji se u  praksi susretao sa pacijentima kojima je homeopatska terapija bila dobra dodatna podrška ali i sa onima, koji su u svom neznanju, preceneli njene moći i ugrozili sopstveno zdravlje.

dr Zoran Milankov je specijalista oralne hirurgije, homeopat, istaknuti član udruženja za klasičnu homeopatiju „Haneman“ . Veliki je zagovornik homeopatije ali je kao doktor klasične medicine, svestan da kod pojedinih stanja pacijenata, njena neadekvatna primena, može više da šteti, nego da koristi.

     Upoznajemo se,  debatujemo, umrežavamo ideje i snagu i premrežavamo Novi Sad na novoj sesiji Zelene debate.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja