event_note Трибине
04.07.2018 - 07.07.2018 access_time 19.00

WATER FEST 2018 од 4. до 7. јула у КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Трибине
04.07.2018 - 07.07.2018 access_time 19.00

WATER FEST 2018 од 4. до 7. јула у КЦНС

location_on Трибина младих

Као почетна активност четвртог по реду фестивала WАТЕР FEST у среду 4. јула, с почетком у 19 часова, у простору „Трибине младих“ Културног центра Новог Сада одржана је трибина “Какву воду пијемо?”.

Трибина има за циљ да да јасан и недвосмлислен одговор на питања „Какву воду пијемо у Новом Саду и Војводини?“ и „Како квалитет воде за пиће утиче на наше здравље?“ као и да укаже на значај очувања водних ресурса и утицај који људи својим свакодневним активностима врше на њих.

На трибини су говорили:
– проф. др Сања Бијеловић, начелница Центра за хигијену и хуману екологију Института за јавно здравље Војводине
– др Срђан Рончевић, професор на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду
– Драгана Милошевић, руководитељка одељења микробиологије и биологије Лабараторије ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад.
Трибину ће модерирати Мсц Игор Јездимировић, председник удружења „Инжењери заштите животне средине“.

WАТЕР FEST 2018 одржава се од 4. до 7. јула 2018. године у простору Летњег биоскопа Културног центра Новог Сада. Поред едукативне трибине, током три дана фестивала биће организован и богат музички програм у жељи да се на интересантан и младима занимљив начин укаже на неопходност заштите и очувања воде и водних ресурса.

На Летњој позорници Културног центра Новог Сада од 4. до 7. јула наступају:

Прљави инспектор Блажа и кљунови, Збогом Брус Ли, Drum and Zez, Јосип А Лисац, Mamurlook, Неке фаце, Чупавци, Мадреси, Гротеска, The Bite, Банда дрвена, Победник гитаријаде Војводине за 2018. и многи други.

Улаз слободан! Добро дошли!

Фестивал организују удружења „Одрасти здраво“ и „Инжењери заштите животне средине“ и Културни центар Новог Сада, а као партнери учествују: Савез еколошких удружења “Зелена листа Србије”, “Ритам здравља”, Удружење занатлија Нови Сад, Најевропљанин, Petroland, Heineken, Гала вода, Омладински савез удружења “Нови Сад омладинска престоница Европе – ОПЕНС”, Правни факултет за привреду и финансије, ЈП СПЦ Војводина, ФИМЕК, CSOnnect program, Регионални центар за животну средину, Шведска агенција за међународни развој и сарадњу.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања