event_note Концерт
31.03.2015 - 31.03.2015 access_time 20 часова

ВЕДРАН ФЕРИЗОВИЋ – КАНТАУТОРСКО ВЕЧЕ

location_on Трибина младих
event_note Концерт
31.03.2015 - 31.03.2015 access_time 20 часова

ВЕДРАН ФЕРИЗОВИЋ – КАНТАУТОРСКО ВЕЧЕ

location_on Трибина младих

 

Уживање уз гитару, кларинет и контрабас

 

Кантауторско вече Ведрана Феризовића (гитара и вокал) уз кога ће наступити Васа Вучковић (кларинет) и Ервин Малина (контрабас), одржаће се у уторак 31.марта од 20 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада.

Улаз је бесплатан.

 

 Ведран Феризовић  је рођен је 1984. године. Основно, средње и академско музичко знање стекао је у Новом Саду. Као млад гитариста освајао је награде на републичким и међународнин такмичењима у земљи. Композицијом се бави од средње школе. Његове композиције извођене су као задане на републичком такмичењу 2012. године. Вече своје музике одржао је на ВГФ (Војводина Гитар Фест) 2013. године. Наступао је у Бечеју и Сомбору са целовечерњим концертом своје музике. Писао је музику за луткарске представе и позориште у Руми. Као кантаутор сарађује са многим новосадским и војвођанским музичарима и наступа у клубовима и на фестивалима у региону бивше СФРЈ. Оснивач је бенда ЈАЛ-Јосип А Лисац, који је активан на алтернативној сцени Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Босне и Црне Горе повезујући различите правце рок музике у јединствен смисао. Бенд је снимио четири албума искључиво ауторске музике. Већ десет година запослен је као професор гитаре у основној и средњој музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду.

  Ервин Малина је  похађао Академију уметности у Новом Саду.  Његова способност за трансформацију и идентификовање са разним музичким жанровима омогућила му је сарадњу са великим бројем музичких састава.  Један је од најактивнијих контрабасиста у Новом Саду, посебно на пољу импровизоване и џез музике. Сарађује са Војвођанским симфоничарима и разним камерним оркестрима (Новосадски камерни оркестар, Орфелин…). Такође је члан многих састава са којима је остварио многа ЦД издања и наступе у земљи и иностранству. Сарађује и са Јозефом Нађом, Б. Ковачем, СНП, Новосдаским позориштем, са којима је наступао на разним фестивалима у Србији, Немачкој, Мађарској, Аустрији, Словачкој, Чешкој, Пољској, Бугарској, Хрватској, Словенији, БиХ, Румунији, Украјини, Норвешкој, Јапану…

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања