ВЕДРАН ФЕРИЗОВИЋ – КАНТАУТОРСКО ВЕЧЕ

Тип најаве: Концерт
Датум: 31/03/2015 До: 31/03/2015
Време: 20 часова
Локација: Трибина младих

 

Уживање уз гитару, кларинет и контрабас

 

Кантауторско вече Ведрана Феризовића (гитара и вокал) уз кога ће наступити Васа Вучковић (кларинет) и Ервин Малина (контрабас), одржаће се у уторак 31.марта од 20 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада.

Улаз је бесплатан.

IMG_6941

 

 Ведран Феризовић  је рођен је 1984. године. Основно, средње и академско музичко знање стекао је у Новом Саду. Као млад гитариста освајао је награде на републичким и међународнин такмичењима у земљи. Композицијом се бави од средње школе. Његове композиције извођене су као задане на републичком такмичењу 2012. године. Вече своје музике одржао је на ВГФ (Војводина Гитар Фест) 2013. године. Наступао је у Бечеју и Сомбору са целовечерњим концертом своје музике. Писао је музику за луткарске представе и позориште у Руми. Као кантаутор сарађује са многим новосадским и војвођанским музичарима и наступа у клубовима и на фестивалима у региону бивше СФРЈ. Оснивач је бенда ЈАЛ-Јосип А Лисац, који је активан на алтернативној сцени Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Босне и Црне Горе повезујући различите правце рок музике у јединствен смисао. Бенд је снимио четири албума искључиво ауторске музике. Већ десет година запослен је као професор гитаре у основној и средњој музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду.

Ervin-Malina

  Ервин Малина је  похађао Академију уметности у Новом Саду.  Његова способност за трансформацију и идентификовање са разним музичким жанровима омогућила му је сарадњу са великим бројем музичких састава.  Један је од најактивнијих контрабасиста у Новом Саду, посебно на пољу импровизоване и џез музике. Сарађује са Војвођанским симфоничарима и разним камерним оркестрима (Новосадски камерни оркестар, Орфелин…). Такође је члан многих састава са којима је остварио многа ЦД издања и наступе у земљи и иностранству. Сарађује и са Јозефом Нађом, Б. Ковачем, СНП, Новосдаским позориштем, са којима је наступао на разним фестивалима у Србији, Немачкој, Мађарској, Аустрији, Словачкој, Чешкој, Пољској, Бугарској, Хрватској, Словенији, БиХ, Румунији, Украјини, Норвешкој, Јапану…

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language