event_note Концерт
22.12.2023 - 22.12.2023 access_time 19.00

ВЕЧЕ СА „GREGORY GAYNAIR TRIOM“ 22. децембра у Свечаној сали Градске куће

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће
event_note Концерт
22.12.2023 - 22.12.2023 access_time 19.00

ВЕЧЕ СА „GREGORY GAYNAIR TRIOM“ 22. децембра у Свечаној сали Градске куће

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће

Као плод сарадње, проширивање и учвршћивања братства градова-побратима Новог Сада и Дортмунда, у оквиру програма Музичке редакције Културног центра Новог Сада биће уприличен концерт Gregory Gaynair Tria који чине Gregory Gaynair – клавир, Rolf Behet – бубњеви и Jörn Henrich – контрабас.

Изводиће ауторска дела и џез стандарде.

Концерт ће бити уприличен 22. децембра у Свечаној сали Градске куће Новог Сада са почетком у 19 часова.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

Gregory Gaynair, пијаниста јамајчанских корена, рођен је у Диселдорфу 1961. године. Прва искуства у бендовима стекао је у раној младости. У Келну је студирао џез на Musikhochschule Köln kod Francisа Coppietersа. Поред гостовања и турнеја по Европи, Африци, Америци, Азији и Карибима, Gregory Gaynair је учествовао и у бројним дискографским, позоришним, телевизијским и филмским продукцијама. Gregory Gaynair је свирао са познатим музичарима као што су Arnet Cobb, Woddy Shaw, Wilton Gaynair, John C. Marshall, Gene Mighty Flea Conners, Melhra Rai, Albie Donnelly Spencer davis Group, итд.  Његови јамајчански корени су непогрешиви. Соул, блуз, афро-кубански и романтични елементи играју кључну улогу у начину на који он слави свој џез. Обиман је репертоар његових ауторских композиција и стандарда, које подједнако успешно користи и као соло пијаниста поред свог бенда. Свира заједно са својом формацијом Pimiento Express. Gayinair и његов трио тренутно уживају велики успех у многим клубовима и џез фестивалима.

Rolf Behet је бубњар који је студирао на Универзитету за музику у Келну. Већ 30 година свира и ради као бубњар у разним формацијама, укључујући Marion Brown, Bert Thompson, Melbra Ray, John C. Marshall, Antje Gerstmeyer feat. Gerd Dudek, Demian Bell und dem Tilo Bunies Trio. Са Gregory Gaynair Trioм свирао је на међународним џез фестивалима у Европи, Азији и Африци. Током овог периода радио је на разним музичким филмовима и ЦД продукцијама. Прошле године је учествовао на „Фестивалу сусрета” о јеврејском животу у Немачкој. Са Академијом у Келну под управом Michael Alexander Willens и Камерним оркестром Келнске академије свирао је џез са класичним утицајима клезмер музике.

Jörn Henrich је био стипендиста Центра за савремену музику од 1997. до 2000. и свирао је у Минхенском квартету  Joe Viera. Након пресељења у Берлин, постао је, између осталог, члан џез бенда Mitglied der Jazzband des Auswärtigen Amts, са којим је и данас повезан као суб-басиста. Одржао је бројне концерте у земљи и иностранству са музичарима ко што суWolfgang Lackerschmidt, Hendrik Meurkens, John C. Marshall, Gregory Gaynair, Ekkehard Wölk, Olga Voichenko, Giorgio Crobu, Alexej Chizhik, Bill Warfield, Craig Haynes и другима. Најзначајнији простори били су Tonhalle Düsseldorf, филхармоније у Доњецку и Санкт Петербургу, тамошњи Маринкси театар и џез фестивал у Шели у Мароку.Тренутно је музички директор Hat Jazz Bar Berlin и организује и води њихов дневни џез програм.

Фото: лична архива

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања