event_note Pesničko veče
03.12.2019 - 03.12.2019 access_time 19:00

Veče poezije sa Tanjom Petrović 03. decembra u klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih
event_note Pesničko veče
03.12.2019 - 03.12.2019 access_time 19:00

Veče poezije sa Tanjom Petrović 03. decembra u klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih

Veče poezije sa Tanjom Petrović biće održano u utorak, 03. decembra, u 19 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Pored autorke, na promociji knjiga će govoriti i Mirjana Štefanicki Antonić – književnik i književni kritičar, Rale Nišavić – književnik, književni kritičar, izdavač i profesor ruske književnosti i Senahid Nezirović – knjiženik, novinar i publicista. U muzičkom delu programa nastupiće Olja Petrović (gitara, flauta) i Aleksandra Kovačević (klavir). Moderator je Stevan Babić.

TATJANA (TANJA) PETROVIĆ rođena je u Novom Sadu 1966. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu, a potom i studije na Prirodno matematičkom fakultetu i stekla zvanje diplomiranog matematičara. Profesor je u Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnšatajn“. Posvetivši život  matematici i šahu, ljubav prema književnosti negovala je još od školskih dana, čitajući dela omiljenih pisaca i pesnika, a potom pišući stihove za svoju dušu. Slučaj je hteo da ti zapisi dođu u ruke našeg poznatog pesnika, Pere Zupca, i tako je nastala prva knjiga koju je, svojom recenzijom i podržao („Na postavi nebeskog kaputa“, 2011, Bistrica, Novi Sad). Naredne godine pesme su joj objavljivane u zbornicima: Tragovi na pesku, Almanah 2, u zajedničkim knjigama autora sa Balkana „Stiho govorim“ čijih je promocija bila i jedan od organizatora u Kulturnom centru u Novom Sadu. Tokom 2012. godine nastaje Tanjina druga knjiga „Provetravanje srca“ (Beograd, Nova poetika 2012) koja ju je odvela na Beogradski sajam, a ubrzo za njom izdaje i treću knjigu „Igra životom u bašti dokolice“ (Beograd, Novi Književni krug, 3D+, Arte, Beoknjiga, 2013). Od 2018. godine član je Društva književnika Vojvodine. Ove godine, 2019. nakon duže pauze izdaje četvrtu knjigu „Nedodir“ (Bistrica). Tanja Petrović je ponosna majka dvoje dece, Olje i Vanje, kojima posvećuje svaku svoju knjigu i svako svoje slovo života. Živi i radi u Novom Sadu.

 

Foto: privatna arhiva

Komentari

Senahid Nezirović Senahid Nezirović

Od srca, želim uspeh poetsko - muzičke večeri književnikaTanje Petrović, u klubu "Tribine mladih" Kulturnog centra Novi Sad, Vojvodina, Republika Srbija! Kod god bude hteo doći, garantujem da se neće pokajati, jer će se ovaj kulturni događaj pamtiti po intenzivnoj emanaciji pozitivne energije... dobro došli! Lp :)

Paul Paul

We LOVE you here in the U.S.!

xoxoxoxox!

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja