event_note Песничко вече
03.12.2019 - 03.12.2019 access_time 19:00

Вече поезије са Тањом Петровић 03. децембра у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Песничко вече
03.12.2019 - 03.12.2019 access_time 19:00

Вече поезије са Тањом Петровић 03. децембра у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Вече поезије са Тањом Петровић биће одржано у уторак, 03. децембра, у 19 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Поред ауторке, на промоцији књига ће говорити и Мирјана Штефаницки Антонић – књижевник и књижевни критичар, Рале Нишавић – књижевник, књижевни критичар, издавач и професор руске књижевности и Сенахид Незировић – књиженик, новинар и публициста. У музичком делу програма наступиће Оља Петровић (гитара, флаута) и Александра Ковачевић (клавир). Модератор је Стеван Бабић.

ТАТЈАНА (ТАЊА) ПЕТРОВИЋ рођена је у Новом Саду 1966. године, где је завршила основну и средњу школу, а потом и студије на Природно математичком факултету и стекла звање дипломираног математичара. Професор је у Техничкој школи „Милева Марић Ајншатајн“. Посветивши живот  математици и шаху, љубав према књижевности неговала је још од школских дана, читајући дела омиљених писаца и песника, а потом пишући стихове за своју душу. Случај је хтео да ти записи дођу у руке нашег познатог песника, Пере Зупца, и тако је настала прва књига коју је, својом рецензијом и подржао („На постави небеског капута“, 2011, Бистрица, Нови Сад). Наредне године песме су јој објављиване у зборницима: Трагови на песку, Алманах 2, у заједничким књигама аутора са Балкана „Стихо говорим“ чијих је промоција била и један од организатора у Културном центру у Новом Саду. Током 2012. године настаје Тањина друга књига „Проветравање срца“ (Београд, Нова поетика 2012) која ју је одвела на Београдски сајам, а убрзо за њом издаје и трећу књигу „Игра животом у башти доколице“ (Београд, Нови Књижевни круг, 3D+, Арте, Беокњига, 2013). Од 2018. године члан је Друштва књижевника Војводине. Ове године, 2019. након дуже паузе издаје четврту књигу „Недодир“ (Бистрица). Тања Петровић је поносна мајка двоје деце, Оље и Вање, којима посвећује сваку своју књигу и свако своје слово живота. Живи и ради у Новом Саду.

 

Фото: приватна архива

Коментари

Сенахид Незировић Сенахид Незировић

Од срца, желим успех поетско - музичке вечери књижевникаТање Петровић, у клубу "Трибине младих" Културног центра Нови Сад, Војводина, Република Србија! Код год буде хтео доћи, гарантујем да се неће покајати, јер ће се овај културни догађај памтити по интензивној еманацији позитивне енергије... добро дошли! Лп :)

Paul Paul

We LOVE you here in the U.S.!

xoxoxoxox!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања