event_note Радионица
30.08.2022 - 04.09.2022 access_time 08.00

Уметничка лабораторија „Сензорни лавиринт театар младих и за младе“

location_on Велика сала
event_note Радионица
30.08.2022 - 04.09.2022 access_time 08.00

Уметничка лабораторија „Сензорни лавиринт театар младих и за младе“

location_on Велика сала

Основне активности уметничке лабораторије „Сензорног лавиринт театра (СЛТ)” су усмерене на креирање сензорног перформанса на тему насиља међу младима.  Кроз серију радионица млади ће бити упућени у појавне облике насиља, а кроз могућности које даје сензорни  театар то приближити својим вршњацима и њиховим родитељима.

Представа СЛТ се не одвија на једној сцени, већ обликом подсећа на путовање кроз које сваки гледалац пролази појединачно као главни јунак приче. У једном тренутку гледалац има повез преко очију, а даље прелазимо с традиционалног позоришног приповедања на преношење приче користећи сва четири преостала чула, што може довести до снажних емоционалних продора.

Сензорни лавиринт театар је јединствен облик извођачке уметности који је посебно направљен за интерактивно укључивање свих учесника у процес стварања представе. (У завршни део процеса се укључује и публика.)

Радионице су веома активне и занимљиве, одигравају се у двориштима, холовима, на степеницама, у ходницима, на сцени и избацују полазнике из зоне комфора. Током радионица радићемо вежбе које се примењују у имерсивном, интерактивном и експерименталном позоришту као и у терапијске сврхе, тако да ће сваки полазник добити прилику не само да стекне искуство у креирању новог облика театра, већ и да се отисне на  путовање у сопствене емоционалне дубине и спознаје које ће му помоћи у личном развоју и дати му суштински контекст.

Фацилитатори, инспирисани радом театарских посленика Еуђенија Барбе, Енрикеа Варгаса и Аугуста, ствараће простор у коме млади могу да истражују и откривају њихове емоционалне, креативне и духовне потенцијале.

Радионица је намењена младима од 15 до 25 година који, уколико се укључе, морају да учествују у свим активностима.

Радионице ће се одржавати од 30. 8. до 4. 9. 2022. сваког дана у периоду од 8 до 16 часова у Културном центру Новог Сада.

4. 9. 2022.  од 15 до 19 часова премијерно ће бити одиграна представа „Парасомнија“.

Фацилитатор и редитељ је Себастиан Добреску. Асистенти фацилитатора су Северина Простран Милетић и Милош Мацура.

 

Фото: Сензоријал театар

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања