event_note Промоција књиге
06.09.2022 - 06.09.2022 access_time 19.00

У сусрет „Прозефесту“: Тренутак кад је мени почео рат

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
06.09.2022 - 06.09.2022 access_time 19.00

У сусрет „Прозефесту“: Тренутак кад је мени почео рат

location_on Трибина младих

Промоција збирке прича у издању ФорумЗФД-а

У оквиру програма У сусрет „Прозефесту“ који најављује 16. Међународни фестивал прозе – PROSEFEST, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада у уторак 6. септембра у 19 часова одржаће се промоција антологије Тренутак кад је мени почео рат. У разговору учествују аутори Ђорђе Мајсторовић и Илдико Ловаш и уредници Владимир Арсенић и Ана Пејовић.

Збирка представља искорак ка бољем неговању културе сећања и садржи двадесет седам прича постјугословенских аутора, који у прозу транспонују сећања на моменте из блиске прошлости кад се догодило ‒ незамисливо. Болест, војска, полиција, избеглице и фискултурне сале, али и љубав, плажа и купање, турнири у стоном тенису и фудбалу, део су ратног искуства о којима можете читати у овој збирци која даје прегршт одговора на захтевно питање – када смо спознали да је почео рат?

Ауторке и аутори заступљени у збирци су: Мерима Аранитовић, Селведин Авдић, Мухарем Баздуљ, Ламија Бегагић, Андреј Блатник, Стефан Бошковић, Дејан Дуковски, Мирјана Ђурђевић, Зоран Ферић, Фрањо Франчич, Емир Имамовић Пирке, Жељко Ивањи, Лејла Каламујић, Марија Кртинић Вецков, Илдико Ловаш, Ања Максић Јапунџић, Ђорђе Мајсторовић, Борис Мандић, Тања Мравак, Александар Новаковић, Бранимир Перић, Бојан Радановић, Оља Савичевић Иванчевић, Шпетим Селмани, Срђан Срдић, Тања Ступар Трифуновић и Александра Лекић Вујисић.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања