event_note Трибине
26.04.2016 - 26.04.2016 access_time 18.00

Трибина ,,Зелена дебата: кулТТуризам“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
26.04.2016 - 26.04.2016 access_time 18.00

Трибина ,,Зелена дебата: кулТТуризам“

location_on Трибина младих

У клубу ,,Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, у уторак, 26. априла у 18 часова биће одржана трибина под називом  ,,Зелена дебата: кулТТуризам“. Аутор и модератор трибине је Данило Копривица.

Нови Сад се, кандидатуром за Европску престоницу културе, декларативно определио за културни туризам као нарочито  важну  туристичку форму.  Међутим,  направити од једног града туристичко-културни бренд, учинити га узбудљивим за све захтевније туристе, није само обавеза градских стратега, институција и организација, већ и изазов за све његове становнике.   Назив нове сесије Зелене дебате је кулТТуризам а намера је да откријемо да ли су Новосађани спремни да се мењају и да узму учешће у креирању оригиналних  туристичко-културних садржаја, који ће, једног дана, бити не само део престоног програма, него и трајан начин привлачења туриста и стицања прихода.

 Kултуролог Горан Томка  говориће о  културном туризму са теоријског аспекта али ће нам омогућити и кратак увид у прелиминарне резултате истраживања културних навика и потреба Новосађана. Биљана Марчета, туристички предузетник, визионар и оптимиста, пренеће нам запажања о очекивањима и захтевима  страних туриста и упознаће нас са резултататима рада  Дунавског туристичког кластера Истар 21. Мирослав Фаркаш је  новинар, истраживач и директор УГ ЦЕРКИН , удружења  чиј рад је пример успешног и креативног друштвеног активизма који користи историју за конципирање оригиналних туристичких производа.

И овај пут, програм Зелене  дебате је намењен сусретању стручне и лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна  са циљем да се утиче на одлуке на локалном нивоу али и на законска решења, којима се преузима одговорност за свеукупан одрживи развој друштвене заједнице.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања