event_note Tribine
19.05.2018 - 19.05.2018 access_time 18:00

Tribina „Tradicionalno i moderno roditeljstvo“ 19. maja u Klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
19.05.2018 - 19.05.2018 access_time 18:00

Tribina „Tradicionalno i moderno roditeljstvo“ 19. maja u Klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih

Saradnja Kulturnog centra Novog Sada sa portalom Detinjarije započeće tribinom „Tradicionalno i moderno roditeljstvo“ 19. maja sa početkom u 18 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Na tribini će učestvovati: Vladan Beara, psiholog i psihoterapeut, Snežana Golić, diplomirani pedagog, Milan Ilić Jaserštajn, jutjuber, i Jovana Papan, urednik sajta Detinjarije.

Vladan Beara, psiholog i psihoterapeut
Vladan Beara, rođen 1968., psiholog i REBT terapeut, saradnik na Institutu Albert Ellis (Njujork). Vladan se bavi psihoterapijom već 20 godina. Radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. godine. Trenutno je na poziciji edukatora i supervizora u Centru. Pored toga vodi privatnu psihoterapijsku praksu REBT PRAXIS CENTAR od 2002. godine. Drži REBT radionice i grupe za lični rad. Pored REBT-a edukovao se iz sledećih psihoterapijskih pravaca: Logoterapija i Egzistencijalna analiza (K. Katinić); EMDR (R. Solomon i B. Zelnjer); ACT (K. Njilson i I. Krnetić); Psihodrama (V. Milošević); Geštalt (M. Krivačić i D. Jovanović); Storytelling (Dan Bar On); Klijent – Centrirano savetovanje (K. Spiers); Fear Reduction Management and Process Therapy (Ivan Kos) .

Snežana Golić, diplomirani pedagog
Dugi niz godina aktivno radi sa decom i porodicama na usvajanju prilagođenijih modela vaspitanja u skladu sa individualnim karakteristikama članova porodice. Aktivni organizator i učesnik brojnih pedagoških skupova.
Osnivač i koordinator MPT „Iskrice i Munje“. Jedan je od osnivača i aktivni član Obrazovno metodičkog centra „Katedra“. Direktor razvojnog centra za decu i odrasle „Faktor“. Od 2008. do 2015. kao pedagog, bila je zaposlena u Srednjoj informatičkoj školi u Novom Sadu. Od 2013. do 2015. na poziciji direktora navedene školske ustanove. Aktivni član Centra za unapređenje nastave „Abakus“. Dopisnik portala za roditelje „Detinjarije“ iz oblasti pedagogije.

Milan Ilić Jaserštajn, jutjuber
Milan Ilić je srpski jutjuber poznat po svom kanalu „YASSERSTAIN“, na kome ima preko pola miliona pretplanika. Već osam godina snima skečeve sa svojom ekipom. Rođen je 27. decembra 1994. godine u Novom Sadu, gde i trenutno živi i studira na Akademiji umetnosti. Autor je knjige zabavno-edukativnog karaktera „Nemoj Biti Taj LiK“.

Jovana Papan, urednik sajta Detinjarije
Jovana Papan radila je kao novinar, kolumnista i urednik u časopisima „Mama“, „Trudnoća“, „Roditelj & dete“, NIN, Nova srpska politička misao. Autor je brojnih tekstova koji su pobudili pažnju javnosti o temama popularne kulture, kulturne politike, medija, politike, rodne politike, obrazovanja, roditeljstva, pedagogije. Glavni je urednik sajta za roditelje Detinjarije. Autor je knjige “Politika za decu: Sve što niste ni znali da želite da znate o roditeljstvu danas”.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja