event_note Трибине
19.05.2018 - 19.05.2018 access_time 18:00

Трибина „Традиционално и модерно родитељство“ 19. маја у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
19.05.2018 - 19.05.2018 access_time 18:00

Трибина „Традиционално и модерно родитељство“ 19. маја у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Сарадња Културног центра Новог Сада са порталом Детињарије започеће трибином „Традиционално и модерно родитељство“ 19. маја са почетком у 18 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. На трибини ће учествовати: Владан Беара, психолог и психотерапеут, Снежана Голић, дипломирани педагог, Милан Илић Јасерштајн, јутјубер, и Јована Папан, уредник сајта Детињарије.

Владан Беара, психолог и психотерапеут
Владан Беара, рођен 1968., психолог и REBT терапеут, сарадник на Институту Albert Ellis (Њујорк). Владан се бави психотерапијом већ 20 година. Ради са ратним ветеранима и ратом трауматизованим особама у Центру за Ратну Трауму у Новом Саду од 1999. године. Тренутно је на позицији едукатора и супервизора у Центру. Поред тога води приватну психотерапијску праксу REBT PRAXIS CENTAR од 2002. године. Држи REBT радионице и групе за лични рад. Поред REBT-а едуковао се из следећих психотерапијских праваца: Логотерапија и Егзистенцијална анализа (К. Катинић); EMDR (Р. Соломон и Б. Зелњер); ACT (К. Њилсон и И. Крнетић); Психодрама (В. Милошевић); Гешталт (М. Кривачић и Д. Јовановић); Storytelling (Dan Bar On); Клијент – Центрирано саветовање (К. Спиерс); Fear Reduction Management and Process Therapy (Иван Кос) .

Снежана Голић, дипломирани педагог
Дуги низ година активно ради са децом и породицама на усвајању прилагођенијих модела васпитања у складу са индивидуалним карактеристикама чланова породице. Активни организатор и учесник бројних педагошких скупова.
Оснивач и координатор МПТ „Искрице и Муње“. Један је од оснивача и активни члан Образовно методичког центра „Катедра“. Директор развојног центра за децу и одрасле „Фактор“. Од 2008. до 2015. као педагог, била је запослена у Средњој информатичкој школи у Новом Саду. Од 2013. до 2015. на позицији директора наведене школске установе. Активни члан Центра за унапређење наставе „Абакус“. Дописник портала за родитеље „Детињарије“ из области педагогије.

Милан Илић Јасерштајн, јутјубер
Милан Илић је српски јутјубер познат по свом каналу „YASSERSTAIN“, на коме има преко пола милиона претпланика. Већ осам година снима скечеве са својом екипом. Рођен је 27. децембра 1994. године у Новом Саду, где и тренутно живи и студира на Академији уметности. Аутор је књиге забавно-едукативног карактера „Немој Бити Тај ЛиК“.

Јована Папан, уредник сајта Детињарије
Јована Папан радила је као новинар, колумниста и уредник у часописима „Мама“, „Трудноћа“, „Roditelj & dete“, НИН, Нова српска политичка мисао. Аутор је бројних текстова који су побудили пажњу јавности о темама популарне културе, културне политике, медија, политике, родне политике, образовања, родитељства, педагогије. Главни је уредник сајта за родитеље Детињарије. Аутор је књиге “Политика за децу: Све што нисте ни знали да желите да знате о родитељству данас”.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања