event_note Tribine
15.06.2018 - 15.06.2018 access_time 19.00

Tribina „Secesija i Novi Sad“ 15. juna u Klubu “Tribina mladih”

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
15.06.2018 - 15.06.2018 access_time 19.00

Tribina „Secesija i Novi Sad“ 15. juna u Klubu “Tribina mladih”

location_on Tribina mladih

U okviru ciklusa Zelena debata, tribina „Secesija i Novi Sad“, biće održana u petak, 15. juna u 19 časova u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada. Autor i moderator je Danilo Koprivica, a gosti na tribini biće Vladimir Mitrović, istoričar umetnosti, viši kustos MSUV.

 

Dvadeset peta po redu  Zelena debata, zamišljena je kao skroman omaž stilu koji je značajno uticao na arhitekturu našeg grada, ali i na sveukupnu kulturu stanovanja njegovih žitelja. Nastao kao svojevrsna pobuna u umetnosti, „kao suptilna veza između dva veka, ovaj poslednji buržoaski stil postao je prvi vesnik modernog postojanja Novog Sada“.

Povodom Svetskog dana secesije, koji se obeležavao 10. juna, u Subotici i Beogradu su realizovani interesantni i posećeni prigodni programi. Imajući u vidu izuzetan uticaj secesije na kulturu stanovanja i kreiranje urbanog duha Novog Sada, Zelena debata ovom sesijom ima nameru da skromno prekine tišinu koja je  10. juna vladala među nama.

U virtuelnu šetnju kroz secesijsko nasleđe Novog Sada, vodiće nas Vladimir Mitrović, istoričar umetnosti, viši kustos MSUV, autor internet bloga posvećenog najznačajnijim graditeljima našeg grada www.graditeljins.wordpress.com

Upoznajemo se,  debatujemo, umrežavamo ideje i snagu i premrežavamo Novi Sad, na novoj sesiji Zelene debate.

Autor i moderator: Danilo Koprivica

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja