event_note Трибине
15.06.2018 - 15.06.2018 access_time 19.00

Трибина „Сецесија и Нови Сад“ 15. јуна у Клубу “Трибина младих”

location_on Трибина младих
event_note Трибине
15.06.2018 - 15.06.2018 access_time 19.00

Трибина „Сецесија и Нови Сад“ 15. јуна у Клубу “Трибина младих”

location_on Трибина младих

У оквиру циклуса Зеленa дебатa, трибина „Сецесија и Нови Сад“, биће одржана у петак, 15. јуна у 19 часова у Клубу “Трибина младих” Културног центра Новог Сада. Аутор и модератор је Данило Копривица, а гости на трибини биће Владимир Митровић, историчар уметности, виши кустос МСУВ.

 

Двадесет пета по реду  Зелена дебата, замишљена је као скроман омаж стилу који је значајно утицао на архитектуру нашег града, али и на свеукупну културу становања његових житеља. Настао као својеврсна побуна у уметности, „као суптилна веза између два века, овај последњи буржоаски стил постао је први весник модерног постојања Новог Сада“.

Поводом Светског дана сецесије, који се обележавао 10. јуна, у Суботици и Београду су реализовани интересантни и посећени пригодни програми. Имајући у виду изузетан утицај сецесије на културу становања и креирање урбаног духа Новог Сада, Зелена дебата овом сесијом има намеру да скромно прекине тишину која је  10. јуна владала међу нама.

У виртуелну шетњу кроз сецесијско наслеђе Новог Сада, водиће нас Владимир Митровић, историчар уметности, виши кустос МСУВ, аутор интернет блога посвећеног најзначајнијим градитељима нашег града www.graditeljins.wordpress.com

Упознајемо се,  дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад, на новој сесији Зелене дебате.

Аутор и модератор: Данило Копривица

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања