event_note Трибине
25.01.2019 - 25.01.2019 access_time 19.30

Tрибина „Психологија креативности“ 25. јануара у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
25.01.2019 - 25.01.2019 access_time 19.30

Tрибина „Психологија креативности“ 25. јануара у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Филмска трибина – Еуро-Ин Филм Плус „Психологија креативности“ биће одржана у петак, 25. јануара у 19.30 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. На трибини ће говорити: др Тијана Мандић, др Сандра Домазет и мр Андрија Димитријевић.

Праву, аутентичну људску креативност треба неговати још од школе, односно, значи да би требало да постоји свуда. Веома је важно да ли вас неко подржава или не, па и државе којима је један од државних приоритета култура. Не постоји једна дефиниција креативности. Зато целу ствар треба посматрати проблематизовано, што значи да постоји могућност дебате ових и оних. Постоје људи који инсистирају да постоји креативни продукт, који је цењен од експерата као креативан. Постоје и људи који кажу да постоји процес који је врло битан и људи који говоре да постоји индивидуа која је креативна.

Ми верујемо да се може утицати на креативност. Ми већ баратамо популацијом која је на неки начин креативна, а да ли се то може још стимулисати, одговор је ДА – и зато мислимо да ће истраживања помоћи да поспешимо креативност главних актера филма и културе уопште: глумаца, менаџера, режисера и др.

Мислим да је следећи степен који ћемо нужно освојити наша способност за групну креативност. Ми већ имамо ту способност, природно нам је дата, али питање је колико смо се под разним друштвеним притисцима одрекли и одустали од те способности. Ја лично верујем да је то важно и да је солидарност тек тема о којој ћемо причати када је у питању развој креативног потенцијала човека.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања