event_note Трибине
21.03.2018 - 21.03.2018 access_time 20:00

Трибина „Духовно наслеђе древних цивилизација Балкана“ 21. марта у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
21.03.2018 - 21.03.2018 access_time 20:00

Трибина „Духовно наслеђе древних цивилизација Балкана“ 21. марта у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Трибина „Духовно наслеђе древних цивилизација Балкана“ биће одржана у среду, 21. марта  са почетком у 20 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. На трибини ће о овој теми говорити Жељко Ињац, главни уредник сајта Видовдан и католички историчар и теолог Горан Шарић. 

Kо су Срби? Од када су на Балкану? У каквој су вези са осталим народима у окружењу? Kоји су кључни догађаји наше историје? Kаква је будућност Балкана на геополитичкој мапи свијета? Горан Шарић, католички историчар и теолог, одговара на ова питањa на темељу најновијих генетичких истраживања објављених у престижном научном часопису Натуре и властитих дугогодишњих истраживања архива од Ватикана, преко Беча и Дубровника. Нашу прошлост, садашњост и будућност реконструише помоћу неколико стотина римских, грчких, византијских, франачких, млетачких, турских, аустро-угарских, немачких, америчких и других извора, докумената, цитата експерата и актера, као и компаративном анализом користећи преко 20 научних дисциплина – хисториографију, археологију, социологију, митологију, теологију, психологију, етнологију, културологију, музикологију, лингвистику, палеолингвистику, антропологију, форензичку антропологију, генетику, генетичку генеалогију, палеоботанику, остеологију, минералогију, метереологију, геологију, козмологију, астроархеологију…

Да ли се на Дунаву развила прва светска цивилизација? Шта кажу најновија научна и генетичка открића о пореклу Срба, Хрвата, Бошњака, Албанаца? Kако је изгледала српска држава пре Немањића? Зашто нам се догодио крвави 20. век? Хоће ли српски народ преживети изазове који долазе? Да ли је могућ мир међу народима на Балкану?

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања